Lauantai-illan vihannespannukakku
Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

45 min, josta valmisteluaika 25 min
6:lle
Taikina: | ||
8 | dl | maitoa tai laktoositonta maitojuomaa |
3 | dl | Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta |
3 | dl | keitettyjä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita |
tai keitettyjä Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita | ||
4 | munaa | |
½-1 | tl | suolaa |
Pinnalle: | ||
1 | rkl | öljyä |
15 | cm | purjoa |
1 | porkkana raasteena | |
2-3 | rkl | vihreää pestoa |
1 | kesäkurpitsa | |
4-5 | tomaattia | |
2-3 | rkl | tuoretta tai 2-3 tl kuivattua basilikaa tai pizzamaustetta |
mustapippuria myllystä | ||
2-3 | dl | juustoraastetta |
Valmistusohje
- Tee pannaritaikina: vatkaa maitoon jauhot, keitetyt ohrasuurimot (1 dl raakana), munat ja suola. Anna turvota täyteen valmistelun ajan.
- Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Raasta porkkana. Kuullota niitä hetken aikaa öljyssä, mausta pestolla. Viipaloi kesäkurpitsa pyöreiksi renkaiksi, kuullota niitä erikseen pannulla hetken aikaa.
- Kaada taikina voidellulle, leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Viipaloi sillä aikaa tomaatit valmiiksi.
- Ota pannari uunista ja levitä vähän hyytyneen pinnan päälle kasvikset ja kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleet. Ripottele pinnalle basilikaa, mustapippuria ja juustoraastetta.
- Nosta pannukakku takaisin uuniin ja jatka paistamista n. 20 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä. Tarjoa lämpimänä.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (7)
Miten keliaakikko korvaa ohrasuurimot?
Keliaakikko voi korvata ohrasuurimot esimerkiksi keitetyillä tattarisuurimoilla tai hirssinjyvillä. Sämpyläjauhoseos tulee myös korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ohje on muuten oikein kiinnostava, mutta pohjaan käytettyjä ohrasuurimoita on ainakin meillä harvemmin valmiiksi keitettyinä ja tuntuu työläältä alkaa keitellä niitä ensin ennen kuin pääsee taikinan tekoon.
Jes, laitoin pinnalle mustiatorvisieniä ja kuullotettua sipulia. Oli hyvää kera oluen.
Pitääpä kokeilla. Helppo ja herkullisen tuntuinen. Eipä Juhannuksena muuta leiväksi tarvitsekaan.
Hyvää. Sopii iltapalaksi ja vaikka illanistujaisiin.
Tein vihannespannukakun reseptiä jonkin verran soveltaen.
Pohjan tein reseptin mukaan, mutta pinnalle laitoin purjoa, porkkanaa, perunaa,kesäkurpitsaa, tomaattia,vihreää pestoa, juustoraastetta, fetaa sekä auringonkukansiemeniä. Tein ohjeen mukaan. Vihannekset pilkoin aika pieniksi ja perunoita keitin ensin vähän. Tuli todella maukasta, suosittelen!
Kommentoi reseptiä