Ainekset 6:lle annosta

Taikina:
8
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
3
dl
keitettyjä, rikottuja tai kokonaisia ohrasuurimoita
4
munaa
½-1
tl
suolaa
Pinnalle:
1
rkl
öljyä
15
cm
purjoa
1
porkkana raasteena
2-3
rkl
vihreää pestoa
1
kesäkurpitsa
4-5
tomaattia
2-3
rkl
tuoretta tai 2-3 tl kuivattua basilikaa tai pizzamaustetta
mustapippuria myllystä
2-3
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Tee pannaritaikina: vatkaa maitoon jauhot, keitetyt ohrasuurimot (keitä 1 dl ohrasuurimoita = 3 dl kypsänä), munat ja suola. Anna turvota täyteen valmistelun ajan.
  2. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Raasta porkkana. Kuullota niitä hetken aikaa öljyssä, mausta pestolla. Viipaloi kesäkurpitsa pyöreiksi renkaiksi, kuullota niitä erikseen pannulla hetken aikaa.
  3. Kaada taikina voidellulle, leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Viipaloi sillä aikaa tomaatit valmiiksi.
  4. Ota pannari uunista ja levitä vähän hyytyneen pinnan päälle kasvikset ja kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleet. Ripottele pinnalle basilikaa, mustapippuria ja juustoraastetta.
  5. Nosta pannukakku takaisin uuniin ja jatka paistamista n. 20 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä. Tarjoa lämpimänä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.