Salmiakkilakritsivohvelit

25 min, josta valmisteluaika 25 min
7-8 kpl
Salmiakkivohvelitaikina: | ||
2½ | dl | kivennäisvettä |
2 | dl | kermaa |
½ | dl | salmiakkilakritsikastiketta (valmista) |
1 | ps | Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja |
Paistamiseen: | ||
voita tai juoksevaa margariinia | ||
Rahkalakritsiherkku: | ||
n.2 | dl | vaahtoutuvaa kermavalmistetta |
n.2 | dl | maitorahkaa tai sitruunarahkaa |
1-2 | rkl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
Lisäksi: | ||
mansikoita | ||
salmiakkilakritsikastiketta (valmista) | ||
turkinpippureita tai salmarilakuja |
Valmistusohje
Vohvelit: Mittaa kulhoon kivennäisvesi, kerma (eri laadut sopivat) sekä kastike ja vispaa sekaan pussillinen jauhoja. Paista vohvelipannun keskilämmöllä vohveleita.
Rahkalakritsiherkku: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi. Laita vohveleille rahkaa, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta ja lakuja.
VINKKI: Laktoosittomia vohveleita saa käyttämällä laktoositonta kermaa tai kookosmaitoa ja vähärasvaisia vohveleita käyttämällä pelkkää vichyä tai kevyttä kookosmaitoa.
Kommentoi reseptiä