Hortaletturullat

Hortaletturullat
  • Tiesitkö, että jokamiehenoikeudet ovat Suomessa ainutlaatuiset. Ruohovartisia kasveja, sieniä ja marjoja saat poimia melkein mistä vain ravinnoksi, kun et loukkaa toisen pihapiiriä.
  • Valmista lettutaikina turpoamaan ja kerää luonnonyrtit.
  • Kerää luonnonyrtit eli hortat puhtaalta paikalta, ei siis teollisuusalueilta tai tienvarsilta.
  • Tässä täyte on suolainen salamitäyte.
  • Mikäli haluat kasvistäytteen, voit käyttää salamin tilalla esimerkiksi keitettyä kukkakaalia. Tällöin voit halutessasi lisätä mausteita enemmän.
n. 7 kpl
Lettutaikina:
2munaa
½lmaitoa tai valitsemaasi maitojuomaa
1dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsuolaa
7-8dlnuoria silputtuja luonnonyrttejä, nokkosta, pieniä maitohorsman- ja siankärsämönlehtiä sekä käenkaalia
Tai:
1pssMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
dlvettä
Salamitäyte:
2kevätsipulia varsineen
4-5valkosipulinkynttä
1rklrypsiöljyä tai voita
150gsalamia tai metvurstia
1punainen iso suippopaprika
200gmustapippurituorejuustoa (kevytkin käy)
Paistamiseen:
voita tai margariinia

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa muut taikinan aineet joukkoon. Anna taikinan turvota ½ tuntia. Jos käytät valmista jauhoseosta, vatkaa jauhot nesteeseen ja anna turvota puolisen tuntia.

Kerää taikinan turvotessa varmasti tuntemasi luonnonyrtit eli hortat ja puhdista ne. Laita hortat lävikköön ja kaada päälle kuumaa vettä, jolloin hortat pehmenevät ja nokkosten polte häviää. Hienonna veitsellä hyvin hienoksi. Saat n. 3 dl pehmeää hortasilppua. Jätä muutamia hortia annosten koristeeksi, varsinkin käenkaalit eli ketunleivät ovat kauniita koristeita.

Valmista täyte valmiiksi. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy ja paista sipulit siinä. Pilko myös salami tai metvursti pieniksi kuutioiksi. Ota lämpö poisliedeltä ja lisää nämä kuutiot pannuun. Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto, saat paksun täytemassan.

Paista lettu- tai paistinpannulla tai kesällä muurinpohjapannulla isoja lettuja tai räiskäleitä molemmin puolin. Jaa täyte letuille ja kierrä letut rullalle. Koristele annokset luonnon yrtein. Nauti heti esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)