Blinikakku

Blinikakku

Blinien mahtava maku perustuu käymiseen, anna taikinan käydä mieluiten yön yli.

Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun.

Blinikakkua varten isot laakeat blinit, jotka on paistettu esim. blinipannulla, kasataan kakuksi suolaisin täyttein: mäti, smetana ja sipuli, graavi- tai kylmäsavustettu lohi.

noin 9 paksua bliniä
4dlbulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20ghiivaa
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlsokeria
1muna
1dlkuumaa maitoa
1tlsuolaa
1rklvoisulaa
paistamiseen voita
Tarjoiluun:
smetanaa
sipulisilppua
mätiä ja/tai savulohta

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna seoksen käydä 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeeseen ja anna käydä pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa). 

Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita se käyneeseen taikinaan suolan, voisulan, keltuaisen ja vaahdotetun valkuaisen kanssa. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Aseta blinit tarjolle kokoamalla kolmen blinin kerroskakkuja, joiden väleissä on mätiä tai savulohta, smetanaa ja sipulisilppua.

VINKKI:Tarjoa kala-allergisille ja kasvissyöjille blinin välissä sienisalaattia tai kuutioitua suolakurkkua ja sipulisilppua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)