Täyteläiset ja maukkaat blinit ovat vakiintuneet talviherkuksi, katso niiden ohje tästä linkistä.

Perinteisten blinien tarjoiluun saa vaihtelua tekemällä tattarin makuisia happamaan taikinaan tehtyjä vohveleita.

Tattarivohvelit tarjotaan kuten blinit, maukkain suolaisin lisukkein, esim. mädin, lohen, sipulin ja smetanan kanssa.

Yksi rapsakka tattarivohveli sisältää n. 200 kcal. 

Ainekset 8 kappaletta annosta

2
munaa
1
prk
(200 g) kevytranskankermaa (rasvaa 18%)
2
dl
kivennäisvettä
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
½
dl
juoksevaa margariinia
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
kevytranskankermaa tai kermaviiliä

Ohje

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi.

  2. Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa. Myös graavatusta tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Ulla-Maija Hänninen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.