Rapsakat Tattarivohvelit

Rapsakat Tattarivohvelit

Täyteläiset ja maukkaat blinit ovat vakiintuneet talviherkuksi, katso niiden ohje tästä linkistä. Perinteisten blinien tarjontaan saa vaihtelua tekemällä tattarin makuisia happamaan taikinaan tehtyjä vohveleita. Tattarivohvelit tarjotaan kuten blinit, maukkain suolaisin lisukkein, esim. mädin, lohen, sipulin ja smetanan kanssa. Yksi rapsakka tattarivohveli sisältää n. 200 kcal. 

8 kappaletta
2munaa
1prk(200 g) kevytranskankermaa (rasvaa 18%)
2dlkivennäisvettä
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlsuolaa
1rklsokeria
½dljuoksevaa margariinia
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
kevytranskankermaa tai kermaviiliä

Valmistusohje

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa. Myös graavatusta tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)