Haettu sivustolta 9.11.2024
71 kommenttia
Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
55 min
Ainekset annosta
2
dl
sokeria
2½
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
100
g
juoksevaa margariinia (pullo)
1
dl
omenasosetta
2
dl
vichyä tai mehua
Leivitykseen:
rasvaa
Ohje
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksi varovasti sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
-
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.
-
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se. Kakku irtoaa helpoiten irtopohja-, silikoni- tai teflonvuoista. Valmista täytekakku normaaliin tapaan.
VINKIT: Lisää kakkuun 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, saat suklaisen kakkupohjan. Korvaa omenasose banaanisurvoksella tai vauvasoseilla, joilla saa hieman muunlaisia vivahteita kakkupohjaan. Saat täysin maidottoman kakun, kun käytät kasvirasvaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
9.12.2018 - 11:55
Ihan hyvä resepti☺
Anonymous
kirjoitti
17.11.2018 - 09:13
Todella loistava resepti ja helppo tehdä.Tein ensimmäisen vegaani kakkupohjani ja meni aivan nappiin näillä ohjeilla!!! Suosittelen :D
Anonymous
kirjoitti
27.2.2018 - 23:04
Tää on hyvää, kun on vegaani kavereita.
Anonymous
kirjoitti
26.7.2017 - 13:22
Ai kun tuli hyvää! Tein 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Pohja oli uunissa yli 40 minuuttia; 40 min kohdalla oli vielä hiukan raaka. Pohjasta tuli sen paksuinen, että sen sai mukavasti halkaistua kahtia. Tein vielä toisen, jotta saisin kakkuun 4 kerrosta, mutta tällainen viritys ei olisi mahtunutkaan kakkukuvun alle, joten tein sitten 3-kerroksisen ja puoli kakkupohjaa jäi yli. Ensimmäistä pohjaa varten vaahdotin omenasoseen, toista varten en, enkä huomannut eroa kuohkeudessa. Kakkupohja oli mehevää ja herkullista, ja vain hiukan hauraampaa kuin munallinen. Maku on mielestäni niin paljon parempi, että aion tehdä tällä ohjeella jatkossa silloinkin, kun ei olisi välttämätöntä tehdä munatonta. Täytteeksi laitoin kauravispikermaa, tuoreita mansikoita ja pakastemustikoita ja kostutin pohjan ylijääneellä, vaniljasokerilla maustetulla omenasoseella. Päälle tuli kookoskermaan keitettyä kinuskia ja mansikoita sekä vähän kauravispipursotuksia. Hyvin näytti maistuvan vieraille!
Anonymous
kirjoitti
21.7.2017 - 20:06
Ihan hyvä resepti ja toimiva
Anonymous
kirjoitti
21.5.2017 - 21:53
Todella hyvä kakkupohjaohje, varsinkin kun perheessä on yksi vegaani, mutta muutenkin suosikkiohjeeni kun tarvitsee vain sekoittaa ainekset ja paistaa! Hyvä omenasoseen käyttökohde.
Anonymous
kirjoitti
24.1.2017 - 16:08
Vegaaniversiossa käytän rasvana rypsiöljyä, sopii sekin. Tästä taikinasta saa donitsivuoassa myös hyvät uunidonitsit! Omenasoseen tilalle mauksi milloin mitäkin.
Anonymous
kirjoitti
24.10.2016 - 12:43
Kiitos! Kiva, että allergikoille löytyy reseptejä! T.maidoton, munaton, pähkinätön :)
Anonymous
kirjoitti
16.6.2016 - 10:10
Hyvää! Tein tämän syntymäpäiville.
Anonyymi
kirjoitti
14.1.2016 - 21:32
Tosi hyvän makuinen taikina ja hyvän tuoksuinen paistettuna. Jotain pitäisi vielä keksiä tuohon kuohkeuteen niin olisi täydellinen.
Anonymous
kirjoitti
24.1.2017 - 16:10
Kuohkeutta saa lisää kun vatkaa soseeseen ilmaa ennen lisäämistä joukkoon.
Anonyymi
kirjoitti
11.7.2015 - 23:15
Pohja jäi hyvin matalaksi, joten tein samantien toisen annoksen. Ehkä kakkuvuoan tilavuuden lisäksi olisi hyvä ilmoittaa myös ihanteellinen halkaisija? Omani oli 24 cm ja ilmeisesti liian suuri.
Anonyymi
kirjoitti
12.6.2015 - 09:06
Kun haluaisin tehdä vain pienen kakun eli vain jollekkin kolmelle hengelle niin kuinka paljon pitää pienentää annosta? Monelle hengelle tällä ohjeella tulee?
Anonyymi
kirjoitti
22.6.2015 - 00:00
Ohjeen mukaan tehtynä kakusta tulee noin 8 annosta, joten pienen kakun voi tehdä puolittamalla ainekset. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
24.5.2015 - 13:20
Mikä on vichyn merkitys tässä reseptissä? Tekeekö se koostumuksesta jotenkin kuohkeamman kupliensa ansiosta?
Anonymous
kirjoitti
26.3.2016 - 10:58
Itse käytin 7upia, on paremman makuista :)
Anonyymi
kirjoitti
25.5.2015 - 00:00
Vichy tuo hieman kuohkeutta taikinaan. Munattomasta kakkupohjasta ei kuitenkaan tule yhtä kuohkea kuin munavaahdosta valmistetusta kakkupohjasta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
5.4.2015 - 18:47
Voiko tässä käyttää sulatettua margariinia, ei siis pullotavaraa? Kiitos!
Anonyymi
kirjoitti
7.4.2015 - 00:00
Voi käyttää sulatettua margariinia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
14.11.2014 - 15:06
Jäähtyessään pohja halkesi neljään yhtä suureen osaan, aivan kuin joku olisi leikannut kakun keskelle ristin mallisen kuvion. Pitänee lisätä psylliumia ensi kerralla.
Anonymous
kirjoitti
4.6.2016 - 22:42
Ei vaan vähentää lämpöä. Liian kuumassa halkeaa
Anonyymi
kirjoitti
24.2.2014 - 20:55
Tarvitseeko tätä kakkupohjaa kostuttaa? Vai tuleeko siitä riittävän kostea ja mehevä ilman kostuttamistakin?
Anonyymi
kirjoitti
25.2.2014 - 00:00
Kakkupohjaa kannattaa hieman kostuttaa. Kostuttamisen tarve riippuu myös käytetyn täytteen kosteudesta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
29.10.2013 - 16:58
Kun ei ole vichyä eikä mitään mehuakaan, niin voisiko tuossa käyttää maitoa tai soijamaitoa?
Anonyymi
kirjoitti
30.10.2013 - 00:00
Nesteenä voi käyttää myös maitoa tai soijamaitoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
18.10.2013 - 19:57
Tein tästä appelsiinikakun korvaamalla omenasoseen appelsiinimarmelaadilla. Tuli mahtavan makuinen ja muna-allerginen pikkuvelikin pystyi syömään! Kiitos reseptistä :D
Anonyymi
kirjoitti
12.9.2013 - 13:33
Hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
14.7.2013 - 18:42
Monenko kertainen annos kannatta tehdä pellilliseen?
Anonyymi
kirjoitti
15.7.2013 - 09:40
Annos kannattaa tehdä noin kaksinkertaisena. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
6.3.2013 - 16:10
Mikäköhän on paistoaika, jos tekee tuplasatsin? Irtovuoka on sen verran iso, ettei pysty leikkaamaan kuin kahteen osaan, kun tuli niin matala :)
Anonyymi
kirjoitti
29.4.2013 - 10:36
Jos tekee tupla-annoksen, niin paistoaika on hieman pidempi. Paistoajat ovat hyvin uunikohtaisia. Paistumista kannattaa seurata, jotta reunat eivät paistu kuitenkaan liikaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
3.3.2013 - 17:01
Voiko tuota Vichyä korvata jollain muulla?
Anonyymi
kirjoitti
29.4.2013 - 09:30
Vichyn sijasta voi käyttää esimerkiksi vaaleaa mehua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
20.2.2013 - 13:56
Kiitokset aivan loistava ohje. Olen tehnyt myös muunnoksien myötä hyviä muffinsseja:
- Peruskakkupohja + pieniä omenakuutioita muffinsivuoan pohjalle.
- Peruskakkupohja + osa wishystä korvataan sitruunan mehulla ja lisätään 1/2 sitruunan kuori.
NAM!
- Peruskakkupohja + pieniä omenakuutioita muffinsivuoan pohjalle.
- Peruskakkupohja + osa wishystä korvataan sitruunan mehulla ja lisätään 1/2 sitruunan kuori.
NAM!
Anonyymi
kirjoitti
13.12.2012 - 17:57
Saanko myös gluteenittoman?
Anonyymi
kirjoitti
14.12.2012 - 08:56
Gluteenittoman kakusta voi tehdä käyttämällä gluteenittomia jauhoja erikoisvehnäjauhojen tilalla ja leivittämällä vuoan gluteenittomilla korppujauhoilla tai muulla gluteenittomalla tuotteella, esim. murskatuilla riisimuroilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
9.12.2012 - 21:56
Saako tuon omenasoseen tai banaanin korvattua jollain muulla? Lapsenlapsi kun ei kestä kumpaakaan eikä kananmunaa. Itselleni sentään ihana ohje, kiitos tästä.
Anonyymi
kirjoitti
10.12.2012 - 08:25
Voi käyttää jotakin muuta hedelmäsosetta, joka sopii ruokavalioon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2012 - 13:31
Hyvää tuli:)
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2012 - 13:28
Jee! Ei olla vielä maistettu, koska se on vasta uuniissa, mutta taikina oli hyvää!
Anonyymi
kirjoitti
27.10.2012 - 14:16
Hyvä resepti, maukas, mutta jäi hiukan pieneksi... :D Muuten hyvä!
Anonyymi
kirjoitti
10.7.2012 - 21:26
Löytyisiko hyviä vegaanille sopivia täyte-ehdotuksia. Olisi ensimmäinen vegaanikakku työn alla kesäjuhliin.
Anonyymi
kirjoitti
11.7.2012 - 10:52
Tavallisen kerman voi esimerkiksi korvata soijakermalla tai -vaniljakastikkeella.
Terv. Kuluttajaneuvonta
Terv. Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
24.11.2011 - 20:33
Pikkusiskonikin tykkäsi, vaikka yleensä valittaa melkeinpä kaikesta :) Oli erittäin hyvää! Täytyy kokeilla joskus uudelleen!
Anonyymi
kirjoitti
12.7.2011 - 22:21
Hyvältä näyttää :)
Anonyymi
kirjoitti
14.6.2011 - 19:42
Kiitos, olipa hyvä kun löysin ohjeen.
Anonyymi
kirjoitti
19.4.2011 - 17:31
Ihana ohje.
Ohjeella tulee myös todella hyvää marjapiirakkaa.
Teen 3/4 taikinan pyöreään (27 cm) piirakkavuokaan. Päälle voi laittaa vielä rasva+jauho+sokeri muruseosta.
Ohjeella tulee myös todella hyvää marjapiirakkaa.
Teen 3/4 taikinan pyöreään (27 cm) piirakkavuokaan. Päälle voi laittaa vielä rasva+jauho+sokeri muruseosta.
Anonyymi
kirjoitti
5.2.2011 - 21:00
Voisikohan tätä käyttää pohjana mokkapaloihin? Onnistuisiko, ja vielä gluteenittomasti? nimim. tavoitteena gluteenittomat ja kananmunattomat mokkapalat
Anonyymi
kirjoitti
4.2.2011 - 19:35
Pitäisi muuntaa tämä luontaisesti gluteenittomaksi. Mitä jauhoja suosittelet ja olisiko määrää muutettava johonkin suuntaan? Lisäksi ksantaania vaiko psylliumia apuaineiksi?
Anonyymi
kirjoitti
8.2.2011 - 08:43
Vehnäjauhon voi korvata haluamallaan gluteenittomalla jauhoseoksella. Gluteenittomien jauhojen määrä on yleensä suunnilleen sama kuin vehnäjauhojen. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
15.1.2011 - 16:23
Tämä on yksinkertaisesti täydellisen hyvä resepti.
Helposti muuntelemalla saa muffinsitkin (ja ties mitä vielä). Myös raaka taikina maistuu taivaallisen hyvälle. :)
Kiitän.
Helposti muuntelemalla saa muffinsitkin (ja ties mitä vielä). Myös raaka taikina maistuu taivaallisen hyvälle. :)
Kiitän.
Anonyymi
kirjoitti
14.11.2010 - 12:16
Olen allerginen kananmunalle ja olen aina yrittänyt etsiä munatonta ja hyvää täytekakku pohjaa. Kiitos reseptistä, hyvää oli. Tein isänpäivän kakuksi. Keksi ihmeessä lisää munattomia leivoksia.
Anonyymi
kirjoitti
18.2.2010 - 10:45
Tämä ohje toimii loistavasti myös riisijauhoilla, sillä synttärisankari on sekä munalle, maidolle että vehnälle allerginen.
Anonyymi
kirjoitti
17.2.2010 - 21:17
Hei, onko kukaan kokeillut tätä kakkua perunajauhoista? Pitäisi tehdä viljaton ja munaton kakku...
Anonyymi
kirjoitti
2.2.2010 - 12:52
Ehdottomasti paras kananmunaton kakku. Maistuu hyvälle jo ilman täytteitä. Koostumus hyvä - vastaa täysin normaalia kakkua ja helppo valmistaa. Kiitos ohjeesta!
Anonyymi
kirjoitti
13.10.2009 - 22:30
Osaisiko joku vastata, kuinka monen munan "normaalia" kakkupohjaa tämä ohje vastaa? Viikonloppuna tulossa juhlat ja 30 hlölle pitäisi kakku taikoa...(tai kakkuja ;) )
Anonyymi
kirjoitti
14.10.2009 - 10:25
Munaton täytekakun pohja on kakkupalojen koosta riippuen noin 8-10 henkilölle. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
24.8.2009 - 07:59
Tosi hyvä allergiselle. Laitoin lisäksi raastettua sitruunankuorta sekä hiukan sitruunamehua, ja ihanan raikas maku!
Anonyymi
kirjoitti
29.7.2009 - 13:40
Tämä on tosi hyvä. Varsinkin, kun lapsi on munalle allerginen.
Anonyymi
kirjoitti
14.5.2009 - 22:59
Tosi hyvää, kiitos!
Anonyymi
kirjoitti
11.5.2009 - 18:00
Oli hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
23.1.2009 - 18:24
Kiitos ohjeesta!
Laitoin vichyn tilalle vaniljajugua! Komeus on nyt uunissa, mutta taikina oli ainakin niin hävyttömän hyvää..Kiitos kovasti..
Laitoin vichyn tilalle vaniljajugua! Komeus on nyt uunissa, mutta taikina oli ainakin niin hävyttömän hyvää..Kiitos kovasti..
Anonyymi
kirjoitti
23.10.2008 - 16:04
Puolitoistakertainen taikina, omenan sijalla banaania, nesteeksi kuivaa siideriä ja rasvaksi öljyä (125g). Pellille, uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi. Herkkua!
Anonyymi
kirjoitti
15.5.2008 - 09:15
Tämä on ehdottomasti paras vegaaninen kakkupojaohje! Yleensä kakuista ilman kananmunaa tulee kovia köntsiä, mutta tämä on todella suussasulavaa. Olen tehnyt tällä ohjeella esim. vegaanista kinuskikakkua ja prinsessakakkua, ja täydestä on mennyt! Kiitos!
Anonyymi
kirjoitti
26.9.2007 - 13:22
Tätä ohjetta olemme käyttäneet jo useilla juhlilla. Aikuinen tyttäreni on vegaani ja tämähän sopii mainiosti myös hänelle. Toivoisinkin lisää leivontaohjeita nimenomaan vegaaneja ajatellen. Sama ohje sopii myös munattomalle ja maidottomalle käyttäjälle.
Kiitos hyvästä ohjeesta :o)
Kiitos hyvästä ohjeesta :o)
Anonyymi
kirjoitti
17.7.2007 - 17:40
Helppo yhtyä edellisten mielipiteisiin!
Tämä on oikeasti hyvänmakuinen eikä ollenkaan niin leipämäinen kuin muut kokeilemani ohjeet. Kiitos tästä :)
Tämä on oikeasti hyvänmakuinen eikä ollenkaan niin leipämäinen kuin muut kokeilemani ohjeet. Kiitos tästä :)
Anonyymi
kirjoitti
4.10.2006 - 13:41
Niin monia erilaisia munattomia täytekakkupohjia leiponeena täytyy todeta, että tämä resepti lähentelee jo maullisestikin "oikeaa" kakkupohjaa. Tämä pohja ei monien maistajien mielestä ollut myöskään niin raskas koostumukselta (käytin vichyä). KIITOS!
Anonyymi
kirjoitti
26.8.2006 - 15:27
Todella hyvä kakku saatiin,kananmuna allergiselle synttärisankarillemme.
Anonyymi
kirjoitti
23.6.2006 - 07:54
Kiitos!
Tytön 1-vuotis syntymäpäivät on nyt pelastettu, kun saakin maistaa omaa ensimmäistä kakkuaan allergiasta huolimatta =)
Tytön 1-vuotis syntymäpäivät on nyt pelastettu, kun saakin maistaa omaa ensimmäistä kakkuaan allergiasta huolimatta =)
Anonyymi
kirjoitti
4.12.2005 - 10:24
Ehdottomasti paras munaton kakkupohjaohje, mitä on tullut vastaan. Onnistunein tulos on mielestäni kermalla ja banaanisurvoksella ja tietysti älyttömällä määrällä kaakaojauhetta!
Anonyymi
kirjoitti
26.7.2004 - 22:41
Kiitos tästä ohjeesta...helpottaa allergisten lasten elämää...helppo hakea täältä ohjeita...
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R