Raikas tuorekakku

Raikas raakakakku
4 t 50 min, josta valmisteluaika 50 min
  • Tuorekakku on maidoton, munaton ja vegaaninen eli sopii moniin tilanteisiin tarjottavaksi, jos porukassa on ruokarajoitteisia.
  • Käytä koristeluun kauden tuoreita marjoja ja yrttejä sekä syötäviä kukkia, myös sulatetut pakastemarjat sopivat.
  • Jos käytät kakkuun pakastemarjoja, niiden tulee sulaa huoneenlämpöön, koska pakastemarjat jähmettävät täytteen liian aikaisin. Jos näin pääsee käymään, lämmitä seosta vesihauteessa tai mikrossa.
  • Tähän tuorekakkuun sopivat mainiosti punaherukat, jotka helpolla jäävät käyttämättä leivonnassa.
1 kakku, halkaisija 20 cm
Pohja:
1dlkuivattuja viikunoita
1banaani
2dlMyllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita (80 g)
½dlkookosöljyä (50 g)
1tlkardemummaa
Täyte:
2dlcashewpähkinöitä
3dlpunaherukoita ja vadelmia
dlkookossokeria
1dlkookoshiutaleita
2tlvaniljasokeria
1/3tlruususuolaa
1dlkaakaovoita pieninä paloina tai raasteena (75 g)
1dlkookosöljyä (100 g)
Pinnalle:
viikunapaloja, kookoslastuja, vadelmia, punaherukoita, mustikoita, tuoreita yrttejä, syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Liota ennakkoon täytteeseen tulevia cashwepähkinöitä kipossa runsaassa vedessä yön yli tai ainakin 2 tunnin ajan.
  2. Valmista pohja. Mittaa viikunat ja banaanit monitoimikoneen kulhoon ja hienonna, lisää hiutaleet ja sekoita ne joukkoon. Lämmitä kookosöljyä sen verran, että voit kaataa sen juoksevana massaan. Mausta kardemummalla. Surrauta vielä kaikki tasaiseksi tehosekoittimella. Vuoraa sydänkakkuvuoka tai muu irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.
  3. Valmista täyte. Valuta liotusvesi pois cashewpähkinöistä ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon marjat (jos jäisiä, sulatetut) ja kuivat aineet massaan ja sekoita monitoimikoneessa kaikki tasaiseksi. Sulata kaakaovoipalat tai -raaste lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi nesteeksi. Lämmitä myös kookosöljyä sen verran, että se muuttuu juoksevaksi. Lisää nämä juoksevat aineet monitoimikoneen kulhossa olevaan massaan ja anna käydä, kunnes seos on sileää. Kaada täyte heti pohjan päälle kakkuvuokaan.
  4. Laita kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.
  5. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele ennen tarjoilua runsain koristein: tuoreilla marjoilla, yrteillä, syötävillä kukilla ja muilla kakun raaka-aineilla. Jos kaikki kakku ei tule syötyä kerralla, säilytä kakkua jääkaapissa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Paljonko raaka-aineet tulevat kaikkiaan maksamaan?Minkä hintaista esim.ruususuola on, mistä sellaista voi ostaa ja onko sillä jatkokäyttöä muuhun kuin tähän kakkuun?
Ruususuolaa voi käyttää tavallisen suolan tapaan, sitä löytyy hyvinvarustelluista marketeista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta