Raakakakku

Raakakakku

Raakakakku valmistuu ilman uunia. Kakussa on täysjyvävilja-suklaapohja ja marjainen täyte, kyseessä on siis lähes terveellinen kakku. Kätevä valmistaa ajoissa ennen tarjoilua tai vierasvaraksi pakastimeen. Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa tämän makoisan kakun Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Pohja:
100gtummaa suklaata (raakasuklaata)
1banaani
3dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
tai Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita
1dlmantelijauhetta
1rklCointreauta tai appelsiinimehua
Täyte:
3dlcashewpähkinöitä (liota hyvin)
1pspehmeitä taateleita (200 g)
3rklCointreauta tai puristettua appelsiinimehua
½ljäistä marjasekoitusta (esim. puolukoita ja vadelmia)
½dlkookosöljyä

Valmistusohje

Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. Levitä taikina tasaisesti lusikalla painellen irtopohjavuokaan ja pakasta se. Valmista täyte: liota cashewpähkinät hyvin, kaada liotusvesi pois. Liota taatelit Cointreaussa tai appelsiinituoremehussa, älä kaada tätä nestettä pois. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja jauha ne tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä niin, että saat moussemaisen seoksen. Kaada seos pohjan päälle. Pakasta kakku. Ennen tarjoilua ota kakku jääkaappiin pehmenemään noin tunniksi. Koristele tuorein marjoin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kakkuhan on siis vain siinä tapauksessa kokonaan raaka, mikäli siihen käyttää RAAKAsuklaata ;)