Vegaaninen suklaamoussekakku

Vegaaninen suklaamoussekakku

Tämä kakku on ihanan suklainen ilman eläinperäisiä raaka-aineita.

Ohjeessa käytetään kookoskermaa ja -maitoa. Saat ne eroteltua kätevästi kookosmaitotölkistä, kun laitat tölkin nurinpäin jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Kakkupohja kannattaa valmistaa ajoissa, jotta se ehtii jäähtyä ja kakun rakenne ehtii kiinteytyä.

1 keskikokoinen täytekakku (esin. sydänvuokaan leivottu, jonka halkaisija 18-20 cm), n. 10-15:lle
Kakkutaikina:
50gkookosöljyä
100gtummaa suklaata (vegaanista)
3 ½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
2 ½tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
200gomenasosetta (2 dl)
1,25dlkookosmaitoa (4 dl tölkistä nesteosa)
Leivitykseen:
kookosöljyä
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutus:
n. 1 ½dlkahvia tai kookosmaitoa
Täyte:
150gtummaa suklaata (vegaanista)
150gvegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly, maustamaton)
2,75dlkookoskermaa (kookosmaitotölkistä paksu kookoskermaosa)
5dlvadelmia ja punaherukoita / puolukoita tai muita marjoja
Päälle:
1dlsamoja marjoja kuin täytteessä
100gsuklaata ja konvehtia (vegaanista)

Valmistusohje

Sulata taikinaa varten kookosöljy kattilassa ja lisää suklaapalat varovasti sulamaan siihen, anna jäähtyä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenasose suklaan joukkoon. Avaa kookosmaitotölkki ja mittaa nesteosa suklaaseoksen joukkoon. Säästä paksu kermaosa täytteeseen, jätä se tölkkiin ja laita takaisin viileään.

Yhdistä sekoittamasi kuivat aineet ja juokseva kookos-suklaa-omenaseos keskenään paksuksi kakkutaikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (sydän)kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–45 minuuttia.

Katso, että kakun reunat ovat irti vuoasta ja kumoa kuuma kakku. Anna jäähtyä hetki ja laita kakku takaisin vuokaan. Anna kakun jäähtyä kunnolla viileässä kelmulla peitettynä, mieluiten seuraavaan päivään.

Valmista täyte. Sulata suklaa isossa kipossa vesihauteessa. Ota sula suklaa pois vesihauteesta ja anna jäähtyä hetken. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vaahdoksi, noin 1 minuutti sähkövatkaimella. Lisää jähmettynyt kookoskerma tölkistä ja jatka vatkaamista, kunnes saat tasaisen paksun vaahdon, noin 2 minuuttia sähkövatkaimella.

Leikkaa kakku 3 osaan. Kostuta kakkupohjaa kahvilla tai kookosmaidolla. Levitä kakulle kerros marjoja. Levitä päälle 1/3 moussesta. Tee toiseen kerrokseen samanlainen täyte, toki voit käyttää kerroksissa eri marjoja. Laita kolmas levy päälle ja kostuta vielä sekin. Paina pinta tasaiseksi.

Levitä kakun pinnalle loppu 1/3 kuorrutetta lusikalla rennosti pyöräytellen. Koristele marjoin, vegaanisella suklaarouheella ja konvehdeilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)