Mansikkasuklaakakku ilman uunia

Mansikkasuklaakakku ilman uunia
1 kakku, 12-14 palaa
Pohja:
100gtummaa suklaata tai raakasuklaata
1kypsä banaani
3dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
tai Pikakaurahiutaleita
1dlmantelijauhetta
2rklmansikkalikööriä tai vahvaa mansikkamehua
Täyte:
3dlcashewpähkinöitä
200gpehmeitä taateleita
3rklmansikkalikööriä tai vahvaa mansikkamehua
½ltuoreita mansikoita
½dlkookosöljyä
Koristeeksi:
tuoreita mansikoita
mintunlehtiä

Valmistusohje

Valmista pohja. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. Aseta leivinpaperi pienehkön (halkaisija 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Levitä päälle taikina tasaiseksi kerrokseksi ja pakasta pohja (n. 1 tunnin ajan). Valmista täyte. Liota cashewpähkinät vedessä (n. 1 tunti), kaada liotusvesi pois. Tarkista, että taateleissa ei ole kiviä. Liota sama aika taateleita liköörissä tai mehussa, älä kaada tätä nestettä pois. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja jauha ne tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä niin, että saat moussemaisen seoksen. Kaada seos pohjan päälle ja levitä pinta tasaiseksi. Pakasta kakku uudelleen (n. 2 tuntia). Ota kakku ennen tarjoilua jääkaappiin pehmenemään hetkeksi. Koristele tuorein mansikoin ja mintunlehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Tämä kuulostaa aivan syötävän hyvältä ohjeelta, mutta mitä voisin käyttää banaanin tilalla? Sari
Banaanisoseen tilalla voi käyttää jotakin muuta hedelmäsosetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Millä voisi pähkinät korvata ja mantelijauhon? T. Allerginen
Pähkinät voi korvata erilaisilla siemenillä, esim. auringonkukansiemenillä ja mantelijauhon esim. kookosjauholla. terv. Kuluttajaneuvonta