Nopea mustikkapiirakka ilman uunia

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

mustikkapiirakka yhdelle ilman uunia

Nopea pieni mustikkapiirakka valmistuu ilman uunia, sillä piirakan muruseos paistetaan pannulla ja piirakka kypsyy muutamassa minuutissa mikroaaltouunissa. Piirakan rapea, kauniinvärinen peite syntyy maukkaasta kaura-ruismurusta. Piirakkaan sopivat tuoreet tai pakastetut mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa laittaa piirakkaan kohmeisina.

Annos riittää sopivasti yhdelle tai pieneksi jälkiruoaksi kahdelle. Piirakan kanssa sopii tarjottavaksi raikas vaniljajogurtti.

1 pieni piirakka, halkaisija 10-12 cm, 1:lle hyvän kokoinen pala
Piirakkapohja:
30gvoita tai margariinia (3 rkl)
3rklfariinisokeria
½dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tl leivinjauhetta (1 maustemitta)
tlvaniljasokeria (1 maustemitta)
½dlkermaa tai soijakermaa
Päälle:
2dlmustikoita
Kauramuru:
1rklvoita tai margariinia (15 g)
2rklfariinisokeria
½dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
tlvaniljasokeria (1 maustemitta)
Lisäksi:
paksua vaniljajogurttia tai vaniljasoija-jogurttia

Valmistusohje

Etsi n. 10-12 cm halkaisijaltaan oleva mikroaaltouunin kestävä astia. Sopiva astia on esimerkiksi pieni paistosvuoka tai lautanen, jossa on jonkin verran reunoja (3-5 cm). Piirakkapohja tehdään suoraan tähän astiaan.

Mittaa rasva astiaan. Laita astia mikroaaltouuniin kuvun alle ja lämmitä n. 30 sekuntia niin, että rasva sulaa. Mittaa sulan rasvan joukkoon sokeri ja hiutaleet. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Mittaa päälle jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne hiutaleseokseen. Lisää vielä kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele matalaksi piirakkapohjaksi. Kypsennä pohjaa mikroaaltouunissa (800W) n. 2 min.

Sulata paistinpannulla muruseoksen rasva. Lisää siihen sokeri ja hiutaleet. Mausta vaniljasokerilla. Paistinpannulla syntyy kauniinruskea muruseos, mutta tarvittaessa voit tehdä muruseoksen myös mikrossa. Tällöin sulata ensin rasva kipossa ja lisää sen jälkeen muut aineet. 

Lisää kypsyneelle piiraspohjalle mustikat ja muruseos. Jatka kypsentämistä 1 minuutti. Anna vetäytyä pari minuuttia. Mustikkapiirakan seuraksi sopii hyvin täyteläinen vaniljajogurtti.

VINKKI: Kannattaa kokeilla lisätä täytteeseen mustikoiden joukkoon hieman mustaherukoita! Ne tuovat makuun pientä kirpakkaa hapokkuutta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)