Mustikkapiirakka yhdelle ilman uunia

mustikkapiirakka yhdelle ilman uunia
  • Mustikkapiirakka on yksi ihanimmista herkuista. Aina ei tarvitse leipoa koko piirakkaa uunissa, kun tekee mieli herkutella.
  • Tämä piirakkaresepti on vain yhdelle ja valmistuu nopeasti ilman uunia.
  • Piirakkaan sopivat itse kerätyt mustikat tuoreena tai pakasteena. Jos käytät pakastemustikoita, laita ne kohmeisina piirakkaan. Toki voit ostaa marjat tuoreena torilta tai kaupasta.
  • Paistettu kaura-ruismuru tuo hyvän värin piirakalle.
  • Mustikkapiirakka ja jogurtti ovat raikas makuyhdistelmä.
1 piirakka, halkaisija 10-12 cm, 1:lle hyvän kokoinen pala
Piirakkapohja:
30gvoita tai margariinia (3 rkl)
3rklfariinisokeria
½dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tl leivinjauhetta (1 maustemitta)
tlvaniljasokeria (1 maustemitta)
½dlkermaa tai soijakermaa
Päälle:
2dlmustikoita
Kauramuru:
1rklvoita tai margariinia (15 g)
2rklfariinisokeria
½dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
tlvaniljasokeria (1 maustemitta)
Lisäksi:
paksua vaniljajogurttia tai vaniljasoija-jogurttia

Valmistusohje

Etsi pieni n. 10-12 cm halkaisijaltaan oleva mikroaaltouunin kestävä astia, paistosvuoka tai lautanen, jossa on jonkin verran reunoja (3-5 cm).

Mittaa rasva suoraan tähän valitsemaasi pieneen paistosvuokaan. Laita se mikroaaltouuniin kuvun alle ja lämmitä sen verran (30 s), että rasva sulaa. Mittaa pienessä vuoassa olevan sulan rasvan joukkoon sokeri ja hiutaleet, sekoita lusikalla tasaiseksi. Mittaa päälle jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne hiutaleseokseen. Lisää vielä ½ dl kermaa ja sekoita taikina tasaiseksi ja painele matalaksi piirakkapohjaksi. Kypsennä pohjaa mikroaaltouunissa (800W) n. 2 min.

Sulata tässä vaiheessa paistinpannulla muruseoksen rasva. Lisää siihen sokeri ja hiutaleet, mausta vaniljasokerilla. Voit tehdä kaura-ruismurun halutessa myös mikrossa, sulata ensin rasva kipossa ja lisää muut aineet. Ruskeamman värinen muruseos syntyy kuitenkin paistinpannulla.

Lisää 2 minuuttia kypsyneelle piiraspohjalle mustikat ja muruseos. Jatka kypsentämistä 1 minuutti. Anna vetäytyä pari minuuttia. Keitä sillä aikaa kahvi tai tee.

Piirakka on herkullista kahvin tai teen ja täyteläisen vaniljajogurtin kanssa. Sopii myös jälkiruuaksi.

VINKKI: Voit käyttää myös piirakkaan mustikoiden joukkoon mustaherukoita tuomaan enemmän hapokkuutta makuun.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)