Tämä resepti on pelastus, kun mökillä halutaan herkutella. Kakku on oikea superkakku, joka toimii aina.

Kakku on munaton ja maissijauhoja käyttämällä kakku on myös vehnätön.

Kakussa on paljon hyvää: kauraa hiutaleina ja leseinä, marjoja tai hedelmiä ja rahkaa.

Halutessasi voit käyttää täytteeksi pelkästään maustettuja valmisrahkoja ja jättää kermavaahdonkin pois, tällöin täyte ei tosin ole niin kuohkea.

Mökkikakku muuntuu marjakauden mukaan alkukesän raparpereista mansikoihin, mustikoista vattuihin, kirsikoista omenoihin ja luumuihin, sekä loppukesällä karpaloihin ja puolukoihin.

Ainekset noin 10:lle annosta

3 kpl isoa keksipohjaa kauralastuista:
150
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
dl
maissijauhoja
½
tl
soodaa
½
dl
kermaa
Täyte:
5
dl
raparperipaloja, mansikoita, mustikoita, vadelmia, karhunvadelmia, lakkoja, kirsikoita, omenaraastetta, luumukuutioita, karpaloita tai puolukoita
4
dl
kermaa
400
g
rahkaa
2
rkl
sokeria
2
tl
vanilijasokeria
Koristelu:
n. 2
dl
marjoja tai hedelmäpaloja, joita täytteessä
(yrttejä)

Ohje

  1. Sulata rasva isossa kattilassa, lisää sokeri mukaan. Mittaa hiutaleet ja leseet kiehuvan seoksen joukkoon. Nosta kattila heti tämän jälkeen pois liedeltä. Sekoita maissi- tai vehnäjauhot mukaan. Yhdistä sooda kermaan, ja sekoita se lopuksi joukkoon. Taikinan kuuluu olla murumaista.

  2. Jaa taikina uunipellille kolmelle leivinpaperille, jokaiselle oma nokare (1/3) ja painele ne lusikalla ohuiksi, pyöreiksi kakkupohjiksi (Ø n. 20 cm).

  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla yksi levy kerrallaan tai 175-asteisessa kiertoilmauunissa kaikki levyt kerralla 5–8 minuuttia kauniin ruskeiksi. Paistuessa pohjat leviävät isommiksi jättikauralastuiksi (Ø n. 25 cm). Vedä pohjat leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle.

  4. Anna pohjien jäähtyä kunnolla. Irrota kauralastupohjia varovaisesti leivinpaperista jäähtymisen alkuvaiheessa (noin 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen) isolla teräslastalla, esimerkiksi grillilastalla. Nosta levyt kokonaan pois paperilta vasta kakkua kasatessa.

  5. Puhdista marjat tai hedelmät ja leikkaa niitä halutessasi pienemmiksi.

  6. Vispaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta mieleiseksi.

  7. Kokoa kakku tarjottimelle. Siirrä tarjottimelle yksi hyvin jäähtynyt keksilevy isoa lastaa apuna käyttäen. Levitä päälle marjoja tai hedelmäpaloja ja 1/3 rahkaseoksesta, nosta toinen levy varovaisesti päälle ja tee samanlainen kerros. Nosta vielä kolmas levy päälle ja levitä sen päälle loppu rahkaseos lastaa apuna käyttäen.

  8. Koristele rennosti marjoin ja luonnonyrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.