Ainekset 10:lle annosta

185
g
voita
185
g
kananmunan valkuainen
125
g
mantelijauhe
1
sitruunan raastettu kuori
210
g
tomusokeri
Mascarponetäyte:
250
g
mascarponea
150
g
turkkilaista jugurttia
2
rkl
tomusokeria
½
sitruunan mehu
Koristeluun:
250
g
marjoja kuten mansikoita, mustikoita, herukoita ja kirsikoita
Kokoaminen:
1
dl
marjamehua
8
cl
amarettoa tai omenamehua
1
dl
marjahilloa

Ohje

Pohja:

  1. Laita voi kattilaan ja ruskista se kauniin ruskean väriseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon valkuainen ja tämän jälkeen voi ohuena nauhana. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi. Voitele kakku- tai piirakkavuoka voilla ja jauhota tattarijauholla.
  2. Paista 185 C uunissa noin 30 min. Kokeile hammastikulla pohjan keskeltä onko kakkupohja kypsä. Kun tikkuun ei tartu mitään pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä rauhassa.

Mascarponetäyte:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi mousseksi.

Koristeluun:

  1. Paloittele marjoja hiukan.

Kokoaminen:

  1. Sekoita mehu ja amaretto keskenään. Kostuta pohja seoksella.
  2. Levitä hillo pohjan päälle.  Kumoa mascarponemousse pohjan päälle. Koristele marjoilla.
Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Sari Helin

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.