Ainekset 1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm, noin 8 annosta

Pohja:
2
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
75
g
margariinia pullosta tai sulatettua voita
TAI
Vuoan voiteluun:
1
rkl
margariinia tai voita
Täyte:
3
dl
marjaseosta tai mustikoita
2
dl
rahkaa (tai kermaviiliä) (200 g)
n. ½
dl
sokeria
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
(Lisäksi:
valkosuklaata, lakritsi- tai kinuskikastiketta)

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Leivitä vuoka: voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele rasvan päälle ohut kerros hiutaleita, ravistele ylimääräinen pois.

  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

  4. Lisää kaurahiutaleet vaahtoon.

  5. Mittaa erikoisvehnäjauhot omaan kippoon, sekoita joukkoon leivinjauhe.

  6. Sekoita seos taikinan joukkoon.

  7. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi.

  8. Levitä pehmeä piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille lastan avulla.

TAI

  1. Sulata pakastepiirakkataikina. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille käsin.

  2. Levitä pohjalle marjaseos tai mustikat. Jos marjat ovat pakasteena, laita ne jäisinä piirakkapohjan päälle.

  3. Laita pohja marjoineen paistumaan 200-asteisen uunin alimmalle tasolle 10 minuutiksi.

  4. Sekoita sillä aikaa rahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri. Voit myös käyttää maustettua vanilja- tai valkosuklaarahkaa, vähennä tällöin muun sokerin määrää.

  5. Kaada täyte esipaistuneen pohjan ja marjojen päälle.

  6. Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Vinkki: Herkutteluhetkinä voit rouhia päälle valkosuklaata tai pursottaa päälle lakritsi- tai kinuskikastiketta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras