Marja-rahkapiirakka

Makeat piirakat
1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm
Pohja:
2munaa
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
tai Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
75gmargariinia pullosta tai sulatettua voita
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Vuoan voiteluun:
1rklmargariinia tai voita
1rklMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
tai Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
Täyte:
3dlmarjaseosta tai mustikoita
2dl rahkaa (tai kermaviiliä) (200 g)
n. ½dlsokeria
1muna
1tlvaniljasokeria
(Lisäksi:
valkosuklaata, lakritsi- tai kinuskikastiketta)

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Leivitä vuoka: voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele rasvan päälle ohut kerros hiutaleita, ravistele ylimääräinen pois.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

Lisää kaurahiutaleet vaahtoon.

Mittaa erikoisvehnäjauhot omaan kippoon, sekoita joukkoon leivinjauhe.

Sekoita seos taikinan joukkoon.

Lisää jäähtynyt sulatettu rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi.

Levitä pehmeä piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille lastan avulla.

TAI

Sulata pakastepiirakkataikina. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille käsin.

 

Levitä pohjalle marjaseos tai mustikat. Jos marjat ovat pakasteena, laita ne jäisinä piirakkapohjan päälle.

Laita pohja marjoineen paistumaan 200-asteisen uunin alimmalle tasolle 10 minuutiksi.

Sekoita sillä aikaa rahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri. Voit myös käyttää maustettua vanilja- tai valkosuklaarahkaa, vähennä tällöin muun sokerin määrää.

Kaada täyte esipaistuneen pohjan ja marjojen päälle.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Vinkki: Herkutteluhetkinä voit rouhia päälle valkosuklaata tai pursottaa päälle lakritsi- tai kinuskikastiketta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)