Ainekset 1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm, noin 8 annosta
Ohje
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Leivitä vuoka: voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele rasvan päälle ohut kerros hiutaleita, ravistele ylimääräinen pois.
-
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
-
Lisää kaurahiutaleet vaahtoon.
-
Mittaa erikoisvehnäjauhot omaan kippoon, sekoita joukkoon leivinjauhe.
-
Sekoita seos taikinan joukkoon.
-
Lisää jäähtynyt sulatettu rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi.
-
Levitä pehmeä piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille lastan avulla.
TAI
-
Sulata pakastepiirakkataikina. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille käsin.
-
Levitä pohjalle marjaseos tai mustikat. Jos marjat ovat pakasteena, laita ne jäisinä piirakkapohjan päälle.
-
Laita pohja marjoineen paistumaan 200-asteisen uunin alimmalle tasolle 10 minuutiksi.
-
Sekoita sillä aikaa rahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri. Voit myös käyttää maustettua vanilja- tai valkosuklaarahkaa, vähennä tällöin muun sokerin määrää.
-
Kaada täyte esipaistuneen pohjan ja marjojen päälle.
-
Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
Vinkki: Herkutteluhetkinä voit rouhia päälle valkosuklaata tai pursottaa päälle lakritsi- tai kinuskikastiketta.
Kommentteja ja keskustelua