Lämmitä maito 38 asteiseksi eli kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen käsin isossa taikinakulhossa. Sekoita joukkoon kädellä liuottaen sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää huoneenlämpöinen voi alustamisen loppuvaiheessa. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat. Peitä kulhossa oleva taikina leivinliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kasinkertaiseksi.
Nosta kohonnut pullataikina leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta melko isoja pullia ja laita ne väljästi kahdelle eri uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä pullat leivinliinalla ja anna kohota ainakin puoli tuntia.
Valmista täyte pullien kohotessa. Sekoita rahkatäytteen aineet keskenään.
Paina kohonneiden pullien keskelle iso syvennys juomalasilla. Suurenna syvennystä lisää sormin painellen reikää mahdollisimman isoksi ja laakeaksi, jotta pullaan mahtuu mahdollisimman paljon täytettä. Voitele pullien reunat kauttaaltaan munalla. Laita jokaiseen syvennykseen reilu ½ dl rahkatäytettä. Paista rahkapullat 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia kauniin kullankeltaisiksi.
Hyvä resepti. Teen toistekin. Täytteeseen laitoin voin tilalle kermaa, kun se piti saada käytettyä pois. Lisäksi laitoin puolen sitruunan mehun ja yhden sitruunankuoren raastettuna. Rusinat jätin pois.
Oatly- tuotemerkillä on saatavana iMat fraiche ja påMackan maustamaton- tuorejuusto, jotka ovat kaurapohjaisia. Näitä voisi kokeilla rahkan sijaan. Maku on tietenkin erilainen kuin rahkaa käytettäessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti! Paljolta näyttänyt täyte upposi vaivatta ohjeen mukaiseen viiteentoista kappaleeseen (ehdin jo epäillä) ja pysyi kauniisti paikallaan paistaessa. Isoja, komeita pikkupiirakoita! Seuraavan kerran kokeilen, onnistunko tekemään täytteestä vähän paksumpaa ja vielä rahkaisampaa. Kiitos! T. Suuri rahkapiirakan ystävä