Pavlova suklaacrunchylla ja kesämarjoilla

Pavlova Suklaacrunchylla ja kesämarjoilla
  • Marenkiin tarvitaan paljon valkuaisia, säästä keltuaiset ja paista niistä vaikka munakas.
  • Hyvä marenki on pinnalta rapea ja sisältä pehmeän sitkeä.
  • Kun marenki on ollut 1½ tuntia uunissa, ota uunista lämpö kokonaan pois ja jätä marenki yöksi uuniin. Näin vältät mahdolliset lätsähdykset.
  • Tässä ohjeessa täytteen kermavaahtoa on raikastettu rahkalla. Halutessasi voi toki käyttää pelkkää kuohukermaa (4 dl), joka on perinteisimmän Pavlovan mukaista.
noin 10:lle, kakun halkaisija n. 22 cm
Pohja:
5kplmunanvalkuaista
3dlsokeria
1rklperuna- tai maissijauhoja
2tllime- tai sitruunamehua
Suklaacrunchy:
75gtummaa suklaata
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2tlvaniljasokeria
½dlmantelirouhetta
Täytevaahto:
2dlvaahtoutuvaa kermaa
1rklsokeria
1tlvaniljasokeria
200gpehmeää rahkaa (2 dl)
Päälle:
3-4dlmansikoita ja mustikoita

Valmistusohje

Kuumenna uuni 125 asteeseen.

Piirrä leivinpaperiin 21-24 cm ympyrä lautasen avulla.

Valmista marenki. Erottele kananmunista valkuaiset isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi, n. 3 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää 1 dl sokeria, jatka vatkaamista 3 minuuttia, lisää taas 1 dl sokeria ja vatkaa jälleen 3 minuuttia.
Lisää loppuun 1 dl:aan sokeria peruna- tai maissijauhoa, sekoita se vatkaten marenkiin. Jatka vispausta kunnes marenki on kovaa ja kiiltävän valkoista, ainakin 5 min. Lisää lopuksi vaahtoon limen- tai sitruunanmehu, vatkaa vielä tasaiseksi kunnolla.

Levitä valmis vaahto heti leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään lusikkaa apuna käyttäen, n. 3 cm kerrokseksi. Lusikoi loppu marenkivaahto pohjamarenkikerroksen päälle ympyrän kehää kiertäen eli aseta lusikallinen marenkivaahtoa vieri viereen nokareiksi. Näin keskus jää matalammaksi ja siihen tehdään kakun täyte.

Kypsennä marenkipohjaa 125-asteisen uunin alimmalla tasolla 1½ tuntia vaalean kullanruskeaksi. Jos pinta saa liikaa väriä, laske hieman lämpöä. Ota pohjamarenki varovasti pois uunista. Anna marengin jäähtyä ja kovettua pellillä rauhassa, mieluiten seuraavaan päivään.

Tee suklaacrunchy marenkipohjan kypsyessä valmiiksi. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita sulaan suklaaseen hiutaleet, vaniljasokeri ja mantelirouhe. Anna jäähtyä.

Ennen tarjoilua vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon. Nosta marenkipohja lastojen avulla tarjoiluvadille. Ripottele pohjan keskiosalle runsaasti suklaacrunchya, levitä päälle vaahto. Koristele kauniisti kesämarjoin.

Vinkki: Marjojen tilalla voit talvella käyttää hedelmäpaloja, ananasta, mangoa, papaijaa

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)