Britakakku mansikoilla

Britakakku mansikoilla

Britakakku on herkullinen täyteläisestä kakkutaikinasta marengilla rapeutettu täytekakku. Kakku tehdään kääretorttulevytyyppisestä kakkutaikinalevystä, jonka päällä marenki paistetaan.

Isosta kypsästä torttulevystä muotoillaan 3 kpl neliökakkupohjaa. Tämän kakun täytteenä on runsaasti tuoreita mansikoita ja sitruunarahkaa, joka on hieman raikkaampi vaihtoehto pelkälle Britakakun perinteiselle kermalle.

1 kolmekerroksinen täytekakku, (20 x 20 cm)
Kakkupohja:
175gvoita tai margariinia
dlsokeria
4kananmunan keltuaista
3dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai
Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlmantelimaitoa tai maitoa
Marenkikuorrutus:
4kananmunan valkuaista
2dlsokeria
dlmantelilastuja
Leivinpaperin voiteluun:
voita tai margariinia
Täyte:
1lmansikoita
2dlvaahtoutuvaa kermaa
200gsitruunarahkaa
Päälle:
3dlmansikoita

Valmistusohje

Aseta leivinpaperi ison uunipellin (35 x 40 cm) päälle ja voitele se.

Vaahdota kakkupohjaa varten voi tai margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele valkuaiset keltuaisista.
Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan vispaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään jauhoseosta ja maitoa.

Levitä heti taikina voidellun leivinpaperin päälle, tasoita pinta lastalla melko tasaiseksi.

Pese ja kuivaa vatkaimen vispilä ja vatkaa heti seuraavaksi marenkivaahto. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi tasaiseksi kerrokseksi pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle kauttaaltaan mantelilastuja. Paista pohjia 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20- 25 minuuttia kauniin kullankeltaiseksi. Ota levy pois uunista ja anna jäähtyä.

Leikkaa pohja 3 osaan, tee 2 kpl 20 x 20 cm isoa neliötä ja muotoile kolmas neliö jäävistä suorakaiteista (10 x 20 cm + 10 x 20 cm). Viipaloi tai paloittele mansikat. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sitruunarahka.

Asettele yksi iso pohjalevypala marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä mansikkaviipaleita ja rahkatäytettä päälle. Nosta toinen suorakaiteista koottu levy marenkipuoli ylöspäin päälle ja täytä. Asettele kolmas ehjä neliö päälle. Koristele kauniisti mansikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)