Britakakku mansikoilla

Britakakku mansikoilla
  • Britakakku on tyylikäs ja herkullinen kakku keväisiin ja kesäisiin juhliin. Britakakun juju on kakkupohjalevyn päällä paistettava marenki, joka tekee kakkupohjasta rapean ja näyttävän.
  • Kakku tehdään kakkutaikinalevystä, jonka päälle levitetään ohut marenkikerros. Kun kakkulevy on paistettu kypsäksi, siitä muotoillaan 3 pienempää, neliön muotoista levyä. Seuraa tarkoin ohjetta, niin onnistut!
  • Perinteisen Britakakun täytteenä on kermavaahtoa ja marjoja. Tämän kakun täytteenä on runsaasti tuoreita mansikoita ja raikas sitruunainen kerma-rahkatäyte.
1 kolmekerroksinen täytekakku, (20 x 20 cm)
Kakkupohja:
175gvoita tai margariinia
dlsokeria
4kananmunan keltuaista
3dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai
Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlmantelimaitoa tai maitoa
Marenkikuorrutus:
4kananmunan valkuaista
2dlsokeria
dlmantelilastuja
Leivinpaperin voiteluun:
voita tai margariinia
Täyte:
1lmansikoita
2dlvaahtoutuvaa kermaa
200gsitruunarahkaa
Päälle:
3dlmansikoita

Valmistusohje

Aseta leivinpaperi ison uunipellin (35 x 40 cm) päälle ja voitele se.

Vaahdota kakkupohjaa varten voi tai margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan vispaten.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito vuorotellen.

Levitä heti taikina voidellun leivinpaperin päälle. Tasoita pinta lastalla tasaiseksi.

Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilä. Tee heti seuraavaksi marenkivaahto.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä välillä sekoittaen. Levitä marenki kuohkeaksi tasaiseksi kerrokseksi pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle kauttaaltaan mantelilastuja.

Paista pohjia 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20- 25 minuuttia kauniin kullankeltaiseksi. Ota levy pois uunista ja anna jäähtyä.

Leikkaa pohja 3 osaan, tee 2 kpl 20 x 20 cm isoa neliötä ja muotoile kolmas neliö jäävistä suorakaiteista (10 x 20 cm + 10 x 20 cm).

Viipaloi tai paloittele mansikat. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Lisää sitruunarahka.

Asettele yksi iso pohjalevypala marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä pohjalevylle mansikkaviipaleita ja niiden päälle rahkatäytettä. Nosta päälle toinen suorakaiteista koottu levy marenkipuoli ylöspäin. Täytä samalla tavoin mansikoilla ja rahkatäytteellä. Asettele kolmas pohjalevypala päälle.

Koristele Britakakku kauniisti mansikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)