Britakakku mansikoilla

Britakakku mansikoilla
55 min, josta valmisteluaika 35 min
  • Britakakku on tyylikäs ja herkullinen kakku keväisiin ja kesäisiin juhliin. Tässä ohje, jonka avulla onnistut tekemään kauniin, näyttävän kakun.
  • Britakakun juju on kakkupohjalevyn päällä paistettava marenki, joka tekee kakkupohjasta rapean ja näyttävän. 
  • Britakakku tehdään kakkutaikinalevystä, jonka päälle levitetään ohut marenkikerros. Kun kakkulevy on paistettu kypsäksi, siitä muotoillaan 3 pienempää, neliön muotoista levyä. Seuraa tarkoin ohjetta, niin onnistut!
  • Perinteisen Britakakun täytteenä on kermavaahtoa ja marjoja. Tämän kakun täytteenä on runsaasti tuoreita mansikoita ja raikas sitruunainen kerma-rahkatäyte.
1 kolmekerroksinen täytekakku, (20 x 20 cm)
Kakkupohja:
175gvoita tai margariinia
dlsokeria
4kananmunan keltuaista
3dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai
Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlmantelimaitoa tai maitoa
Marenkikuorrutus:
4kananmunan valkuaista
2dlsokeria
dlmantelilastuja
Leivinpaperin voiteluun:
voita tai margariinia
Täyte:
1lmansikoita
2dlvaahtoutuvaa kermaa
200gsitruunarahkaa
Päälle:
3dlmansikoita

Valmistusohje

  1. Aseta leivinpaperi ison uunipellin (35 x 40 cm) päälle ja voitele se.

  2. Vaahdota kakkupohjaa varten voi tai margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan vispaten.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito vuorotellen.

  4. Levitä heti taikina voidellun leivinpaperin päälle. Tasoita pinta lastalla tasaiseksi.

  5. Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilä. Tee heti seuraavaksi marenkivaahto.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä välillä sekoittaen. Levitä marenki kuohkeaksi tasaiseksi kerrokseksi pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle kauttaaltaan mantelilastuja.

  7. Paista pohjia 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia kauniin kullankeltaiseksi. Ota levy pois uunista ja anna jäähtyä.

  8. Leikkaa pohja 3 osaan, tee 2 kpl 20 x 20 cm isoa neliötä ja muotoile kolmas neliö jäävistä suorakaiteista (10 x 20 cm + 10 x 20 cm).

  9. Viipaloi tai paloittele mansikat. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Lisää sitruunarahka.

  10. Asettele yksi iso pohjalevypala marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä pohjalevylle mansikkaviipaleita ja niiden päälle rahkatäytettä. Nosta päälle toinen suorakaiteista koottu levy marenkipuoli ylöspäin. Täytä samalla tavoin mansikoilla ja rahkatäytteellä. Asettele kolmas pohjalevypala päälle.

  11. Koristele Britakakku kauniisti mansikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (21)

Miksi suomalaisissa leivonnaisissa käytetään rahkaa usein tms., ylipäätään maitotuotetta, joka peittää raikkaan marjan maun, on hapanta jne. Kermavaahto ei peitä makua... maku säilyy.. tietysti voin jättää itse rahkan pois...näin teenkin
Voiko pohjan pakastaa? Helpottaisi juhlavalmisteluissa, kun on tehtävä monta kakkua. Jos tekee edellisenä päivänä pohjat, miten säilyvät?
Britakakun pohjan voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Luin ohjeen, aion kokeilla sitruunarahkalla. En ole ennen maistanut, varmaan herkullista;)
Tuo paistoaika on aivan liian vähän. Tein täsmälleen ohjeen mukaan ja paistoin 25 minuuttia 175 asteessa, ja aivan raaka oli pohja, marenkikin pehmeä. Pilalle meni.
Sama vika. Seur.kerralla paistan ensin pelkkää pohjaa ja lisään valkuaisvaahdon vasta kun hieman kypsentynyt.
Paistoaika ja -lämpötila ovat hyvin uunikohtaisia. Paistoa kannattaa seurata ja paistoaikaa pidentää, mikäli kakku on vielä raaka. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella hyvä, mutta täytettä voisi olla enemmän. Tuntui hieman vähäiseltä suhteessa kakkupohjaan, joka kohosi hyvin uunissa.
Todella maukas ja hyvä britakakku tuli tällä reseptillä! Olen useammalla tehnyt ja tästä tuli uusi suosikki ehdottomasti :)
Kuinka monelle hengelle reseptin mukainen britakakku suunnilleen on? Ajattelin tehdä rippijuhliin kakun kaksinkertaisena.

Pages