Raparperileivokset Britatortun tapaan

Raparperileivokset Britatortun tapaan

Nyt leivotaan raparperista pieniä marenkisia Britaleivoksia. Pohjataikinassa on sämpyläjauhoja ja ne uppoavat hyvin tähän herkkuun eli kuidutkin ovat näin mukana! Britatortun tunnistaa mm. siitä, että siinä on marenkinen kerros levyn pinnalla. Tee isosta levystä leivospaloja, jotka täytät. Täyte on kevyehkö; rahkaa ja vaahtoutuvaa kermaa.

Katso video ohjeen alta, kuinka näitä leivoksia valmistetaan.

10-15 leivosta
Pohjalevy:
175gkevytmargariinia (rasiassa käy)
dlsokeria
3munankeltuaista
3dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
2tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlmaitoa
Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja
Marenkikuorrutus:
3munanvalkuaista
2dlsokeria
1dlmantelilastuja
Täyte:
4dlraparperisosetta (keitä 5 raparperin vartta paloina tilkassa vettä (1 dl))
1dlvaahtoutuvaa kermaa
1dlmaitorahkaa
2rklsokeria
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina voidellulle ja korppujauhotetulle leivinpaperille.  Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjalevyn päälle. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi.  Anna pohjan jäähtyä. Keitä raparperit soseeksi tilkassa vettä, niin että syntyy paksuhko sose. Anna jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit.  Leikkaa pohjataikina kahtia, levitä toisen puolen päälle kerros raparperihilloketta ja kerma-rahkaa. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa haluamasi kokoisiksi neliöiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)