Pinkki Britakakku

Pinkki Britakakku

Tässä Britakakku eli marenkikerrokset omaava täytekakku on leivottu vaaleanpunaiseksi.

Pinkin värin loihdit pienellä määrällä punaista karamelliväriä, ole tarkkana: esimerkiksi nuppineulanpään kokoinen pala väriä saattaa riittää, ainakin jos kyseessä on pastaväri.

Kun kakkulevy on paistettu kypsäksi, siitä muotoillaan 5 neliön muotoista levyä. Viimeisen palan voit yhdistää kahdesta pienemmästä palasta.

Voit myös valmistaa 3 suorakaiteen muotoista levyä, jolloin saat matalamman ja pidemmän täytekakun.

Täytä kakku pinkillä kermavaahdolla, vadelmahillolla ja vadelmilla.

Pinkit vaahtokarkit kruunaavat herkun.

1 korkea täytekakku, n. 14 x 14 cm, 5 kerrosta tai 1 pitkänomainen täytekakku n. 14 x 30 cm
Kakkupohjalevy:
125gvoita tai margariinia
1dlsokeria
3kananmunan keltuaista
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
¾dlmaitoa
hiven punaista karamelliväriä, esim. geeliväriä
Marenkikuorrutus:
3kananmunan valkuaista
dltomusokeria
hiven punaista karamelliväriä, esim. geeliväriä
1dlmantelilastuja tai -rouhetta
Leivinpaperin voiteluun:
Täyte:
2dlvadelmahilloa
2dlvadelmia
3dlpieniä pinkkejä vaahtokarkkeja
nippu tuoretta sitruunamelissaa
2dlkuohukermaa
2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
hiven punaista karamelliväriä, esim. geeliväriä
Päälle:
2dlvadelmia

Valmistusohje

Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan vispaten.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito vuorotellen. Lisää lopuksi varovasti punaista elintarvikeväriä niin, että taikinasta tulee vaaleanpunainen.

Aseta leivinpaperi isolle reunalliselle uunipellille ja voitele paperi. Leivitä siihen taikina lastaa apuna käyttäen.

Valmista marenkivaahto vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä välillä vatkaten. Lisää lopuksi nuppineulanpäänkokoinen määrä punaista väriainetta, vispaa seos vaaleanpunaiseksi. Levitä marenki ilmavaksi kerrokseksi pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja tai -rouhetta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneestä levystä 5 kpl, n. 14 x 14 cm, neliön muotoista levyä. Viimeisen palan voit yhdistää kahdesta pienemmästä palasta. Tai voit leikata 3 kpl 30 x 14 cm suorakaiteen muotoista levyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se sokerilla ja vaniljasokereilla ja värjää vaahto pinkiksi varoivaisesti karamellivärillä.

Asettele yksi iso pohjalevypala marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä pohjalevylle kerros vadelmahilloa ja vadelmia. Levitä näiden päälle pieniä vaahtokarkkeja, silputtua sitruunamelissaa ja pinkkiä kermavaahtoa. Nosta päälle toinen levy marenkipuoli ylöspäin. Täytä samalla tavoin ja jatka täyttämistä, kunnes kaikki kerrokset ovat paikoillaan. Säästä kermavaahtoa vähän kakun päälle.

Koristele Britakakku kauniisti pinkillä kermavaahdolla, vadelmilla, vaahtokarkeilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tulostettava versio olisi kiva ominaisuus,
Reseptin voi tulostaa reseptin otsikon oikealla puolella olevien some- painikkeiden vieressä olevasta plus (+)- painikkeesta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta