Helppo raparperipiirakka

Kesäaikaan on ihana tehdä raparperipiirakkaa. Kuori raparperi ja viipaloi hyvin ohueksi piirakkaa varten. Raparperipiiras saa uudenlaisen maun, kun lisäät täytteeseen mantelilastuja.
Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Kuori raparperin varret ja leikkaa viipaleiksi. Levitä raparperipalat piirakkapohjan päälle.
Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista raparperipiirasta 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.
Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.
In reply to Minkä kokoinen vuoka, jos by Anonymous (not verified)
In reply to Paljonko taikinan reseptiä by Anonymous (not verified)
In reply to voiko laittaa maitorahkaa by Anonymous (not verified)