Raparperipiirakka kauramurotaikinasta

Raparperipiirakka kauramurotaikinasta

Kesäaikaan on ihana tehdä raparperipiirakkaa. Kätevimmin teet piirakan valmiiseen pakastetaikinaan, Myllyn Paras Pyöreään Kauramurotaikinaan tai Pyöreään Piirakkataikinaan. Kauramurotaikinassa oleva kauran kuitu pitää piirakan rakenteen hyvänä, koska se imee piirakan täytteen ylimääräistä kosteutta itseensä. Kuori raparperi ja viipaloi hyvin ohueksi piirakkaa varten. Saat vaihtelua piirakkaan lisäämällä täytteeseen mantelilastuja.

piirakkavuoallinen
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
n.½lraparperipaloja
2dlkermaviiliä, smetanaa tai Fraichea (esim. kevyt 5 %)
2munaa
½-1dlsokeria
1-2tlvaniljasokeria
(1dlmantelilastuja)
Päälle:
mantelilastuja

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet raparperiviipaleet. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Todella hyvää piirakkaa! Pakastimesta löytyi pyöreä piirakkataikina. Kermaviilin tilalla käytin kaapista löytynyttä 2% kreikkalaista jogurttia.
Todella helppo ja nopea resepti, jolla tulee erittäin hyvää piirakkaa! Tästä on myös todella helppo kehitellä uusia reseptejä, kuten vaikka mansikka- tai mustikkapiirakka.
Erittäin maukas ja tosi yksinkertainen resepti. Kivaa tehdä näin raparperiaikana.
Tulipa ohjeella hyvää piirakkaa. Kehuja tuli muiltakin piirakkaa maistaneilta, joka tietysti tällaista 'epävarmempaa' leipojaa lämmitti. Kiitos hyvästä reseptistä.
Hyvä ja helppo resepti! Aivan ihanaa vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa. Aion tehdä toistekin.
aivan älyttömän ihanaa! suosottelen tutuille ehdottomasti!
Parasta mitä tiedän!!!
Todella maukas piirakka jopa pakastetuista raparpereista. Maku varmaan vieläkin paranee kunhan päästään raparperit pellonlaidalta tuoreina poimimaan. Kiitos
Lisäsin reseptiin raparperin kaveriksi ananaspaloja. Aivan loistavaa! Lämpimän piirakan kanssa vaniljajäätelö ja kahvi tekivät myös kauppansa.
HYVÄÄ TULI JA KELPAS KAIKILLE.

Pages