Helppo raparperipiirakka

Katso suosituin raparperipiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakoita.

Maailman helpoin raparperipiirakka
50 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Kesäaikaan on ihana tehdä raparperipiirakkaa.
  • Kuori raparperi ja viipaloi hyvin ohueksi piirakkaa varten.
  •  
  • Raparperipiiras saa uudenlaisen maun, kun lisäät täytteeseen mantelilastuja.
piirakkavuoallinen
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Tai tee itse taikina:
125gmargariinia tai voita
¾dlsokeria
1muna
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
4dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
Täyte:
n.½lraparperipaloja
2dlkermaviiliä, smetanaa tai Fraichea (esim. kevyt 5 %)
2munaa
½-1dlsokeria
1-2tlvaniljasokeria
(1dlmantelilastuja)
Päälle:
mantelilastuja

Valmistusohje

  1. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

  3. Kuori raparperin varret ja leikkaa viipaleiksi. Levitä raparperipalat piirakkapohjan päälle. 

  4. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista raparperipiirasta 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (21)

Minkä kokoinen vuoka, jos käyttää teidän kauramurotaikinaa? Miksi ette ilmoita vuoan kokoa?
Voi käyttää haluamansa kokoista vuokaa, useimmiten perinteinen piirakkavuoka on 26-28 cm halkaisijaltaan. Pienempään vuokaa tehtynä piirakasta tulee paksumpi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
On herkullinen varmaan,pitää tehdä.
Todella erinomainen RESEPTI yksinkertaisuudessaan. Odotan vielä viikon sen piirakan tekemistä ja seuraan raparberin kasvua takapihalla. Kiitos etukäteen. Terv. Todella vanha ja kokenut leipoja AK
Paljonko taikinan reseptiä suurennetaan, jos tehdään uunipannullinen (60cm)liesi.
Reseptiä on hyvä suurentaa 2-3 kertaiseksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
voiko laittaa maitorahkaa piirakkaan.
Voi käyttää myös maitorahkaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Oli ihanaa, käytän tätä myös toistekkin, koska mä ja mun perhe myös tykättiin :)
Ensimmäinen itse tehty raparperipiirakka ja tulos aivan loistava! Varmasti tulen tekemään toistekin!

Pages