Keikauskakut ovat tuttuja jo vuosikymmenten takaa. Tällä kertaa keikauskakkuun käytettiin parhaassa satokaudessa olevaa raparperia. Ehkä hieman tavallisesta keikauskakusta poiketen tässä reseptissä lisätään raparperia myös pieninä paloina taikinan joukkoon. Näin raparperin makua löytyy jokaisesta kakkupalasta ihan päällimmäisestä kerroksesta pohjaan asti. 

Tämä kakku on todella helppo valmistaa, sillä taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tämä sopii täydellisesti myös mökkileivonnaiseksi, sillä tämän valmistaminen ei vaadi erikoisia välineitä, ja se valmistuu ihan tavallisista raaka-aineista. 

Ainekset noin 10 annosta

n.400
g
raparperia
1
rkl
voita
2
rkl
sokeria
Taikina
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
100
g
voita
2
dl
kermaa
2
kananmunaa

Ohje

  1. Pese raparperit ja leikkaa paksut varret pituussuunnassa puoliksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (noin 24 cm) pohjalle ja voitele leivinpaperi sekä vuoan reunat voilla. Ripottele voin päälle ruokalusikallinen sokeria. Siivilöi päälle ohut kerros vehnäjauhoja.
  3. Leikkaa raparperista sopivan kokoisia paloja ja asettele palat haluamallasi tavalla kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä loput raparperit lisättäväksi taikinan joukkoon. Muista, että alaspäin oleva puoli jää valmiissa kakussa näkyviin. Ripottele vielä ruokalusikallinen sokeria raparperipalojen päälle.
  4. Valmista taikina sekoittamalla ensin kuivat aineet kulhossa. Sulata voi ja lisää se yhdessä kerman ja kananmunien kanssa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina lastalla tai lusikalla. Leikkaa ylijääneet raparperit pieniksi paloiksi ja ripottele ne taikinan joukkoon. Sekoita lastalla sekaisin.
  5. Kaada taikina vuokaan raparperien päälle ja leivitä varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, tai kunnes kakku on kypsä.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoiluastialle. Poista vuoka ja leivinpaperi kakun ympäriltä ja päältä. Tarjoile raparperikeikauskakku esimerkiksi vaniljavaahdon tai -kastikkeen kanssa. 

Vinkki! Voit tehdä kakun myös hieman pienempään vuokaan. Tällöin saat kakusta korkeamman. Huomioi, että korkeamman kakun paistoaika saattaa olla hieman pidempi. 

Vinkki! Voit kokeilla korvata vaniljasokerin myös yhdellä teelusikallisella vaniljatahnaa. Vaniljatahnalla saat kakkutaikinaan vahvemman vaniljan maun.  

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.