Raparperipiirakka kauratoscalla

Raparperipiirakka kauratoscalla
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
TAI piirakkapohja itse tehden:
2munaa
dlsokeria
dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
½dljuoksevaa margariinia tai voita (50 g)
1dlkermaviiliä tai jogurttia
Leivitykseen:
juoksevaa margariinia tai voita
Myllyn Paras Kaurahiutaleita
Päälle:
4-5dlraparperia viipaleina
(1dlrusinoita + 3 rkl rommia)
Kauratosca-kuorrutus:
100gvoita
1dlsokeria
1tlkardemummaa
dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlmaitoa
Lisäksi:
1tlkkermaviiliä
200gmascarpone- tai tuorejuustoa
vaniljasokeria
hunajaa

Valmistusohje

Ota kauramurotaikina sulamaan tai valmista piirakkapohja itse. Jos teet pohjan itse, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä sulanut tai itse tehty taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Mikäli lisäät piirakkaan maukkaita rommirusinoita, imeytä rusinoita yön yli rommissa tai mielellään vähintään tunnin ajan. Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca: sulata voi kattilassa, lisää sokeri, kardemumma, isot kaurahiutaleet ja vehnäjauhot sekä lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä.  Ripottele puolikypsälle piirakalle halutessasi rommirusinoita. Levitä lopuksi päälle kauratosca ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia, kunnes tosca saa kauniin värin. Tarjoile kermaviili-tuorejuustoseoksen kanssa.

VINKKI: Myöhemmin kesällä voit tehdä samalla ohjeella piirakan esim. luumuista tai omenoista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Kardemumma antoi mukavan säväyksen piirakkaan. Maukas piirakka. Teen uudelleen.
Erittäin maukas piirakka, vaikka ei kaikkia erikoisjauhoja tai hiutaleita ollutkaan käytettävissä. Maistuvainen myös pakastuksen jälkeen.
Monenko kertaisena piirakka täytyy tehdä pellilliseen?
Resepti on hyvä tehdä kaksinkertaisena pellilliseen piirakkaa. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Todella hyvä resepti muunneltunakin. Keitin raparperit sokerissa ja kanelissa kuitenkin etukäteen, sokerina Stevia makeutusaine kaikissa vaiheissa ja gluteeniton jauhoseos vehnäjauhon sijaan. Jäätelö kruunaa leivonnaisen.
Ihana ohje! Ei tarvinnut edes keittää raparpereja ensin ja silti säilyivät mehevinä. Suosittelen!
Maailman paras piirakka.