Raparperipiirakka muruseoksella
Katso suosituin raparperipiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakoita.

Tässä reseptissä raparperipiirakan juju on rapea kaurahiutaleista valmistettava muruseos. Muruseoksen ansiosta raparperipiirakasta tulee mehevä ja rapea.
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g) |
TAI piirakkapohja itse tehden: | ||
2 | munaa | |
1½ | dl | sokeria |
1½ | dl | Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita |
1½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
½ | dl | juoksevaa margariinia tai voita (50 g) |
1 | dl | kermaviiliä tai jogurttia |
Leivitykseen: | ||
juoksevaa margariinia tai voita | ||
Myllyn Paras Kaurahiutaleita | ||
Päälle: | ||
4-5 | dl | raparperia viipaleina |
(1 | dl | rusinoita + 3 rkl rommia) |
Kauratosca-kuorrutus: | ||
100 | g | voita |
1 | dl | sokeria |
1 | tl | kardemummaa |
2½ | dl | Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita |
1 | rkl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
½ | dl | maitoa |
Lisäksi: | ||
1 | tlk | kermaviiliä |
200 | g | mascarpone- tai tuorejuustoa |
vaniljasokeria | ||
hunajaa |
Valmistusohje
-
Ota kauramurotaikina sulamaan tai valmista piirakkapohja itse. Jos teet pohjan itse, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä sulanut tai itse tehty taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle.
-
Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Mikäli lisäät piirakkaan maukkaita rommirusinoita, imeytä rusinoita yön yli rommissa tai mielellään vähintään tunnin ajan.
-
Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca: sulata voi kattilassa, lisää sokeri, kardemumma, isot kaurahiutaleet ja vehnäjauhot sekä lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä.
-
Ripottele puolikypsälle piirakalle halutessasi rommirusinoita. Levitä lopuksi päälle kauratosca ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia, kunnes tosca saa kauniin värin. Tarjoile kermaviili-tuorejuustoseoksen kanssa.
Kokeile myös näitä raparperipiirakoita:
- Helppo raparperipiirakka kauramurotaikinasta
- Raparperipiirakka & kermaviiliä
VINKKI: Myöhemmin kesällä voit tehdä samalla ohjeella piirakan esim. luumuista tai omenoista.
Kommentoi reseptiä