Raparperipiirakka on kevään klassikko, eikä ihme. Tällä reseptillä valmistat raparperipiirakan todella helposti ja lopputulos sopii niin lapsiperheen herkutteluun kuin vieraille hienostuneeksi aterian päätteeksi. Kokeile superhelppoa piirakkaa!

Ainekset noin 8 annosta

6-7
raparperin vartta
200
g
ranskankermaa
2
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Painele sulanut taikina pyöreään vuokaan.

  3. Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi viipaleiksi.

  4. Sekoita muut aineet keskenään. 

  5. Levitä raparperit vuokaan ja kaada ranskankerma-muna-sokeriseos raparperien päälle. 

  6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25-30 min, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.

VINKKI! Kokeile raparperipiirakan kanssa kardemummajäätelöä: Sulata 1 l vaniljajäätelöä juuri sen verran pehmeäksi, että saat sitä sekoitettua lusikalla. Sekoita joukkoon 1 rkl kardemummaa. 

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.