Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Viipaloi myös banaanit ja laita ne raparperien päälle. Ripottele päälle kanelia tai kardemummaa. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 20-25 min tai mikroaaltouunin täysteholla (n. 800 W) n. 10 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa. Mikäli valmistat laktoosittoman paistoksen, katso että myös lisukkeet ovat laktoosittomia.
Valmista vaniljakiisseli kattilassa tai mikrossa seuraavasti. Kuumenna maito kiehuvaksi teflonkattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (täydellä teholla n. 3-4 min, katso välillä). Lisää sokeri ja kaada maitoon liuotettu perunajauho nauhana hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Ota kattila pois liedeltä heti, kun kiisseli sakenee. Sekoita lopuksi kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri. Anna kastikkeen jäähtyä.
VINKKI: Tämä herkkupaistos elää kesän yli! Vaihda paistokseen aina satokauden ykköstuote, jota on saatavilla. Eli ½ litraa raparperia voi korvata vastaavalla määrällä mansikoita, vadelmia, mustikoita, omenia, luumuja, puolukoita jne. Muista myös mahtava, klassinen kaura-omenapaistos.
Huippuresepti! Oman perheen vinkit: Toimii melkeinpä paremmin ilman korppu-/tattarijauhoa! Yksikin banaani riittää kivasti ja vaniljakastike on parempaa kun laittaa 3 tl vaniljasokeria ja käyttää maizenaa perunajauhon sijasta.
Banaanin sijalle mansikkasurvosta joko tuoretta tai kesällä pakastettua! NAMI!
Vanilijakiisseliin hieman enemmän vanilijasokeria, niin tulee hieman voimakkaamman ja paremman makuista!:)
Tähän paistokseen sopii neitsytkookosöljy,joka on kallista,mutta terveellistä.Tuo rasvan määrä on niin pieni,että sitä raaskii käyttää. Sitäpaitsi se antaa kivaa kookoksenmakua paistokseen.