Raparperi Kaurapaistos

Raparperi Kaurapaistos

Tee kuten omenakaurapaistos, mutta laita omenoiden tilalle raparperia. Lisäämällä paistokseen banaania, saat siitä hieman makeamman/miedomman, mutta voit jättää banaanin myös pois tai korvata sen itse tehdyllä omenasoseella. Paistos onnistuu niin uunissa kuin mikrossakin. Tarjoile vaniljakiisselin, rahkan tai jäätelön kanssa.

noin 6:lle - uunissa tai mikroaaltouunissa
Paistos:
n.5dlraparperinvarsia viipaloituna
1tlkanelia tai kardemummaa
2-3banaania
100gvoita tai margariinia (tarvittaessa laktoositonta)
dlfariini- tai tummaa sokeria
3dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
tai Korppujauhoja
tai Tattarijauhoja
Vaniljakiisseli:
4dl(laktoositonta) maitoa
1rklsokeria
2rklperunajauhoja
1dlmaitoa (tarvittaessa laktoositonta)
1kananmunan keltuainen
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Viipaloi myös banaanit ja laita ne raparperien päälle. Ripottele päälle kanelia tai kardemummaa. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 20-25 min tai mikroaaltouunin täysteholla (n. 800 W) n. 10 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa. Mikäli valmistat laktoosittoman paistoksen, katso että myös lisukkeet ovat laktoosittomia.

Valmista vaniljakiisseli kattilassa tai mikrossa seuraavasti. Kuumenna maito kiehuvaksi teflonkattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (täydellä teholla n. 3-4 min, katso välillä). Lisää sokeri ja kaada maitoon liuotettu perunajauho nauhana hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Ota kattila pois liedeltä heti, kun kiisseli sakenee. Sekoita lopuksi kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri. Anna kastikkeen jäähtyä.

VINKKI: Tämä herkkupaistos elää kesän yli! Vaihda paistokseen aina satokauden ykköstuote, jota on saatavilla. Eli ½ litraa raparperia voi korvata vastaavalla määrällä mansikoita, vadelmia, mustikoita, omenia, luumuja, puolukoita jne.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Huippuresepti! Oman perheen vinkit: Toimii melkeinpä paremmin ilman korppu-/tattarijauhoa! Yksikin banaani riittää kivasti ja vaniljakastike on parempaa kun laittaa 3 tl vaniljasokeria ja käyttää maizenaa perunajauhon sijasta.
Banaanin sijalle mansikkasurvosta joko tuoretta tai kesällä pakastettua! NAMI! Vanilijakiisseliin hieman enemmän vanilijasokeria, niin tulee hieman voimakkaamman ja paremman makuista!:)
Vau mikä yhdistelmä raparperista ja banaanista, nami!
Tähän paistokseen sopii neitsytkookosöljy,joka on kallista,mutta terveellistä.Tuo rasvan määrä on niin pieni,että sitä raaskii käyttää. Sitäpaitsi se antaa kivaa kookoksenmakua paistokseen.
Kun paistokseen lisää vielä jotain tuoretta esim. raparperiin persikkaa tai mansikkapaistokseen tuoreita mansikoita jne. VOT VOT vot