Maistuva Mustikkapaistos

50 min, josta valmisteluaika 20 min
- Mustikkapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku.
- Oman säväyksensä paistokselle antaa itse kerätyt mustikat!
- Kuuma mustikkapaistos ja kylmä vaniljakastike tai jäätelö ovat varma yhdistelmä; tie miehen, naisen, lapsenlapsen tai vaarin sydämeen...
uunivuoallinen, halkaisija 25-30 cm
Paistospohja: | ||
1½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
1½ | dl | Myllyn Paras Ruishiutaleita |
tai Neljän Viljan hiutaleita | ||
TAI 2 dl Myllyn Paras Neljän Viljan Pikahiutaleita | ||
1 | dl | fariinisokeria |
1 | dl | pullomargariinia |
1 | muna | |
Täyte: | ||
n.5 | dl | pakastemustikoita (450 g) |
Muruseos: | ||
½ | dl | pullomargariinia |
1 | dl | fariinisokeria |
3 | dl | Myllyn Paras Ruishiutaleita |
TAI 4 dl Myllyn Paras Neljän Viljan Pikahiutaleita |
Valmistusohje
-
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun (ja ruishiutaleilla leivitetyn) paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
-
Levitä päälle jäiset mustikat. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos mustikoiden päälle.
-
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 min. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
VINKKI: Voit käyttää myös puolukoita tai marjaseoksia.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (7)
Hyvä ohje! Sokerista voi vähentää puolet, eroa ei edes huomaa.
Herkullinen paistos! Käytin muruseokseen 3dl tavallisia kaurahiutaleita ja hyvää tuli!
Tosi hyvää tuli! Käytin tavallista sokeria.
Aivan ihanan makuista paistosta. Laitoin muruseokseen päälle kauraa ja maku oli mukavan pehmeä
Nyt täytyy testata itsepoimituilla mustikoilla tämä. Tilaan mieheltä vaniljajätskiä, ja jälkkäri on meillä takuuvarmasti hyvää tänään! :) Uskon, että lapsillekin maistuu tämä.
Ihanan helppo resepti.Lapset halusivat synttärikakkunsa korvattavan tällä paistoksella
tosi maukas ohje...
Kommentoi reseptiä