Tattariomenapaistos ja kastikkeita

Tattariomenapaistos ja kastikkeita
1 uunivuoallinen, noin 6-8:lle
Paistos:
4-5hapokasta omenaa
dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
1dlfariinisokeria
1tlkanelia
100gvoita sulatettuna
Vaniljakastike mikroaaltouunissa:
3dlmaitoa
1rklsokeria
1rklperunajauhoja + ½ dl maitoa
1kananmunan keltuainen
1-2tlvaniljasokeria
TAI
Rahkakastike:
1tlkmaitorahkaa (250 g)
1tlkbulgarian- tai maustamatonta jogurttia (2 dl)
½-1dlsokeria
1-2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Lohko kuoritut omenat voideltuun laakeaan uunivuokaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Ripottele seos omenien päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min tai nopeammin mikroaaltouunissa täydellä teholla (800 W) 7-10 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai rahkakastikkeen kanssa. Vaniljakastike: Kuumenna maito kiehuvaksi mikroaaltouunissa (n. 3 min). Lisää sokeri ja maitoon liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Mikäli seos ei sakene, anna sen kuumentua mikroaaltouunissa vielä hetken (n. ½ min). Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri, ja anna kastikkeen jäähtyä. Rahkakastike: Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Todella herkullinen resepti. Tässähän oppii pitämään tattarin mausta, jota olen aiemmin hieman vierastanut.