Makean rapea kaura-omenapaistos

Kauraomenapaistos
30 min, josta valmisteluaika 20 min

Omenapaistos eli omenahyve on tavallinen jälkiruoka, mutta niin hyvää, ettei tuttuun reseptiin kaipaa muutoksia.

Tämä kaura-omenapaistoksen resepti on helppo ja nopea valmistaa. Lohko vain omenat uunivuokaan ja sekoita kaurahiutaleista, sokerista, voista ja jauhoista kuorrute. Koska työvaiheet ovat helppoja, sopii omenapaistos yhdessä pikkukokkien kanssa valmistettavaksi.

Kanelin lisäksi voit kokeilla omenapaistoksen mausteeksi myös inkivääriä. Ja jos kaura-omenapaistosta sattuisi jäämään tähteeksi, kokeile aamupalalla lisätä sitä maustamattoman jogurtin joukkoon.

Noin kuudelle
n.5isoa omenaa (tai n. 10 pientä)
1tlkanelia
100gvoita tai margariinia
1dlfariinisokeria
3dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia.

  2. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput aineet. Levitä seos omenalohkojen päälle.

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W).

  4. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (104)

minkä kokoista vuokaa kannattaa käyttää?
Olen tehnyt monta kertaa. Taatusti hyvää.
Aion kokeilla tätä tänään
Hyvää, ei liian makeaa. Se joka tykkää makeasta, voi laittaa vähän enemmänkin sokeria. Minulla ei ollut fariinisokeria, joten laitoin inkkarisokeria.
Tää on niin hyvää
Ihan parasta!
Vehnäjauhojen tilalle laitoin mantelijauhoja. Hyvä tuli.
Tuon fariinisokerin voi korvata tummalla siirapilla.
Mantelijauho oli passeli vehnäjauhon tilalla. Nam, nam!
Paistoin ja hyvää tuli. Maistuisi kyllä talvellakin! Kannattaakohan pakastaa jos paistaisi nyt useamman kerralla kun on omenoitakin omasta takaa?

Pages