Kaura-omenapaistos

Kauraomenapaistos
30 min, josta valmisteluaika 20 min

Omenapaistos on tavallinen jälkiruoka, mutta niin hyvää, ettei tuttuun reseptiin kaipaa muutoksia.

Tämä kaura-omenapaistoksen resepti on helppo ja nopea valmistaa. Lohko vain omenat uunivuokaan ja sekoita kaurahiutaleista, sokerista, voista ja jauhoista kuorrute.

Kanelin lisäksi voit kokeilla omenapaistoksen mausteeksi myös inkivääriä. Jos kaura-omenapaistosta sattuisi jäämään tähteeksi, kokeile aamupalalla lisätä sitä maustamattoman jogurtin joukkoon.

noin 6:lle
n.5isoa omenaa (tai n. 10 pientä)
1tlkanelia
100gvoita tai margariinia
1dlfariinisokeria
3dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput aineet. Levitä seos omenalohkojen päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W). Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (85)

Turha laittaa vehnäjauhoja, ei niitä tarvita. Ilman vehnäjauhoja ruoka on lähes gluteeniton. Jos tarkkoja ollaan niin pitää käyttää puhdaskauraa.
Vielä parempaa tuli, kun teki muruseoksen kolminkertaisena!
Itse oikaisen niin, että omenalohkojen päälle laitan raakaruokosokeria, kanelia, kaurahiutaleita ja päälle juustohöylällä kylmää voita reilut siivut peittämään kaurahiutaleet. Vehnäjauhot jätän pois. 200 astetta noin 30 min.
Kauraomenapaistosta aina tällä ohjeella uunissa tehnyt ja aina tullut hyvää. Nyt ajattelin vähän nopeuttaa ja laitoin mikroon, viidessä minuutissa meni ihan mustaksi keskeltä. En suosittele kokeilemaan mikrossa tekemistä.
Miksi kaikissa omenajutuissa on aina mukana kaurahiutaleet? Ruvennut jo etomaan.
Kaurahiutaleet voi hyvin korvata muilla hiutaleilla omien makumieltymysten mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kaardemumma ja kookoshiutaleet antavat lisättymä myös hyvän maun jos haluaa vaihtelua.
Vehnäjauhojen tilalle perunajauhoja niin on gluteeniton ja tosi hyvää, kiitos reseptistä.
Gluteenittomaan ruokavalioon valmistettaessa on huomioitava myös, että paistokseen käytettävät kaurahiutaleet ovat gluteenittomia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko käyttää pakasteomenaa?

Pages