Omena-Kirsikka Kaurapaistos

Omena-Kirsikka Kaurapaistos

Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai
rusinoilla.

Enemmän makua saat ruokaan, kun liotat kirsikoita rommissa tai
kirsikkaliköörissä ennen paistokseen laittamista.

Voit tehdä paistoksen myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin, jolloin
saat tyylikkään jälkiruoan esim. vieraille.

1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka
2dlkirsikoita (tai rusinoita)
dlrommia tai kirsikkalikööriä)
n.10pientä kotimaista hapokasta omenaa
1tlkardemummaa
1tlsokeria
Muruseos päälle:
150gvoita tai margariinia
dltummaa fariinisokeria
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
tai Kauraleseitä
½dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai
liköörissä 1-2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut
omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen
sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.

Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä
seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen
tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle
seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn
Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn
Paras Tattarihiutaleet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)