Omena-Kirsikka Kaurapaistos

Omena-Kirsikka Kaurapaistos

Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla. Enemmän makua saat ruokaan, kun liotat kirsikoita rommissa tai kirsikkaliköörissä ennen paistokseen laittamista. Voit tehdä paistoksen myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin, jolloin saat tyylikkään jälkiruoan esim. vieraille.

1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka
2dlkirsikoita (tai rusinoita)
dlrommia tai kirsikkalikööriä)
n.10pientä kotimaista hapokasta omenaa
1tlkardemummaa
1tlsokeria
Muruseos päälle:
150gvoita tai margariinia
dltummaa fariinisokeria
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
tai Kauraleseitä
½dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria. Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)