Päärynäpaistos

Päärynäpaistos

Päärynöistä saa ihanan jälkiruoan esim. paistoksena.

Lisämakua paistokseen tuovat rusinat ja/tai cashew- tai
pecanpähkinät sekä sitruunamehu, kinuskikastike tai rommi.

Tarjoile lämpimänä vaniljakiisselin tai jäätelön
kanssa.

uunivuoallinen
Pohjalle:
n. 4päärynää
1-2dlrusinoita ja/tai cashew- tai pecanpähkinöitä
1rklsitruunamehua tai n. 1 dl kinuskikastiketta
Päälle muruseos:
150gvoita tai margariinia
½dlsokeria
4dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Lohko kuoritut päärynät voideltuun uunin kestävään paistosvuokaan, sekoita
siihen rusinoita ja/tai pähkinöitä. Halutessasi hapokkuutta paistokseen lisää
hieman sitruunamehua tai halutessasi lisää makeutta paistokseen, lisää
kinuskikastiketta.

Sulata kauramuruseosta varten rasva, lisää sokeri,
kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä seos päärynälohkojen päälle. Kypsennä
200-asteisen uunin alatasolla 30-40 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön
kanssa.

VINKKI: Paistoksesta voi myös tehdä
aikuisten version ja käyttää sitruunamehun tai kinuskikastikkeen sijasta 1 rkl
rommia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

En laittanut vehnäjauhoja ja voitakin tuli vähemmän, mutta erittäin makoisaa tuli. Ylikypsistä päärynöistä tuli tosi mehukkaita. Mukavan vähän sokeria, joten sitä en joutunut paljoa vähentämään. Käytin sitruunamehua ja rusinoita ja mantelirouhetta.
Tosi helppo ja maukas ohje. Lisäsin vähän siirappia päärynöitten päälle antamaan makeutta.
Olipas hyvää, laitoin tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria. Voi syödä lämpimänä ja kylmänä ja päärynöiden sijasta tai niiden kanssa voi kättää myös omenoita. Helppo vaikka lapsen tehdä :)
maukas/hyvä