Päärynöistä saa ihanan jälkiruoan esim. paistoksena.

Lisämakua paistokseen tuovat rusinat ja/tai cashew- tai pecanpähkinät sekä sitruunamehu, kinuskikastike tai rommi.

Tarjoile lämpimänä vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Ainekset uunivuoallinen annosta

Pohjalle:
n. 4
päärynää
1-2
dl
rusinoita ja/tai cashew- tai pecanpähkinöitä
1
rkl
sitruunamehua tai n. 1 dl kinuskikastiketta
Päälle muruseos:
150
g
margariinia (tai laktoositonta voita)
½
dl
sokeria

Ohje

  1. Lohko kuoritut päärynät voideltuun uunin kestävään paistosvuokaan, sekoita siihen rusinoita ja/tai pähkinöitä. Halutessasi hapokkuutta paistokseen lisää hieman sitruunamehua tai halutessasi lisää makeutta paistokseen, lisää kinuskikastiketta.

  2. Sulata kauramuruseosta varten rasva, lisää sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä seos päärynälohkojen päälle.

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Paistoksesta voi myös tehdä aikuisten version ja käyttää sitruunamehun tai kinuskikastikkeen sijasta 1 rkl rommia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.