KARU-Luumupaistos

50 min, josta valmisteluaika 20 min
- Katso video ohjeen alta, kuinka Mikael Fogelholm valmisti tämän paistoksen Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla.
- Tee KARU-paistos jälkiruoaksi, se ei suinkaan ole karu, vaan herkullinen! KARU nimi tulee Pikakaura-Ruishiutaleesta, joka on runsaskuituinen hiutalesekoitus. KARU valmistetaan hyvälaatuisista kauran ja rukiin jyvistä, jotka puhdistetaan, leikataan, esikypsytetään ja litistetään ohuiksi hiutaleiksi.
uunivuoallinen
Pohjalle: | ||
1 | rkl | rypsiöljyä |
8 | luumua (tuoretta) | |
1-2 | dl | cashew- tai saksanpähkinöitä |
1 | rkl | sitruunamehua tai rommia |
Päälle muruseos: | ||
100 | g | margariinia |
½ | dl | tummaa sokeria |
4 | dl | Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita |
½ | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
Valmistusohje
-
Lohko luumut, joista olet poistanut kivet, voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Lisää vuokaan pähkinöitä. Halutessasi hapokkuutta paistokseen, lisää hieman sitruunamehua tai halutessasi vahvempaa makua, lisää rommia tms.
-
Sulata rasva kauramuruseosta varten. Lisää sulaan rasvaan sokeri, hiutaleet ja jauhot. Levitä seos luumujen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 min. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
VINKKI: Pikantin maun saat lisäämällä hieman kevytsinihomejuustomurua paistokseen. Kokeile myös päärynöillä tai omenoilla.
Kommentoi reseptiä