KARU-Luumupaistos

KARU-Luumupaistos

Katso video ohjeen alta, kuinka Mikael Fogelholm valmisti tämän paistoksen Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla.

Tee KARU-paistos jälkiruoaksi, se ei suinkaan ole karu, vaan herkullinen! KARU nimi tulee Pikakaura-Ruishiutaleesta, joka on runsaskuituinen hiutalesekoitus. KARU valmistetaan hyvälaatuisista kauran ja rukiin jyvistä, jotka puhdistetaan, leikataan, esikypsytetään ja litistetään ohuiksi hiutaleiksi.

uunivuoallinen
Pohjalle:
1rklrypsiöljyä
8luumua (tuoretta)
1-2dlcashew- tai saksanpähkinöitä
1rklsitruunamehua tai rommia
Päälle muruseos:
100gmargariinia
½dltummaa sokeria
4dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
½dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Lohko luumut, joista olet poistanut kivet, voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Lisää vuokaan pähkinöitä. Halutessasi hapokkuutta paistokseen, lisää hieman sitruunamehua tai halutessasi vahvempaa makua, lisää rommia tms. Sulata rasva kauramuruseosta varten. Lisää sulaan rasvaan sokeri, hiutaleet ja jauhot. Levitä seos luumujen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 min. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI: Pikantin maun saat lisäämällä hieman kevytsinihomejuustomurua paistokseen. Kokeile myös päärynöillä tai omenoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)