Katso video ohjeen alta, kuinka Mikael Fogelholm valmisti tämän paistoksen Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla yhdessä Kati Napan kanssa.

Tee KARU-paistos jälkiruoaksi, se ei suinkaan ole karu, vaan herkullinen! KARU nimi tulee Pikakaura-Ruishiutaleesta, joka on runsaskuituinen hiutalesekoitus kaura- ja ruishiutaleista.

Ainekset uunivuoallinen annosta

Pohjalle:
1
rkl
rypsiöljyä
8
luumua (tuoretta)
1-2
dl
cashew- tai saksanpähkinöitä
1
rkl
sitruunamehua tai rommia
Päälle muruseos:
100
g
margariinia
½
dl
tummaa sokeria

Ohje

  1. Lohko luumut, joista olet poistanut kivet, voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Lisää vuokaan pähkinöitä. Halutessasi hapokkuutta paistokseen, lisää hieman sitruunamehua tai halutessasi vahvempaa makua, lisää rommia tms.

  2. Sulata rasva kauramuruseosta varten. Lisää sulaan rasvaan sokeri, hiutaleet ja jauhot.

  3. Levitä muruseos luumujen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 min. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI: Pikantin maun saat lisäämällä hieman kevytsinihomejuustomurua paistokseen. Kokeile myös päärynöillä tai omenoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.