Kaurapaistos on iki-ihana, kaikenikäisten herkku.

Oman säväyksensä paistokselle antavat herkulliset marja-aronian marjat.

Kuuma paistos ja kylmä vaniljakastike tai jäätelö on varma yhdistelmä; tie miehen, naisen, lapsenlapsen tai vaarin sydämeen.

Katso video ohjeen alta, kuinka Maistuva Marja-aronia Omenapaistos valmistettiin Urpo Martikaisen kanssa Terveysmessuilla 2011 Oivallusten keittiössä.

Ainekset uunivuoallinen, halkaisija 25-30 cm annosta

Paistospohja:
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
fariinisokeria
1
dl
sulatettua (laktoositonta) voita
1
muna
Täyte:
n.3
dl
marja-aronian marjoja
n.2
omenaa
(siirappia tai fariinisokeria)
Muruseos:
½
dl
sulatettua (laktoositonta) voita
½
dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun (ja ruishiutaleilla leivitetyn) paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä päälle marja-aronian marjat ja pilkotut omenalohkot, lisää makeutta tarvittaessa.

  3. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen ja omenalohkojen päälle.

  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 -40 min. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

VINKKI: Voit käyttää marja-aronian tilalla puolukoita tai luumuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.