Maistuva Marja-aronia Omenapaistos

Maistuva Marja aronia omenapaistos

Kaurapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku. Oman säväyksensä paistokselle antavat herkulliset marja-aronian marjat. Kuuma paistos ja kylmä vaniljakastike tai jäätelö on varma yhdistelmä; tie miehen, naisen, lapsenlapsen tai vaarin sydämeen. Leivottiin Terveysmessuilla 2011 Urpo Martikaisen kanssa.

Katso video ohjeen alta, kuinka Maistuva Marja-aronia Omenapaistos valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten keittiössä.

uunivuoallinen, halkaisija 25-30 cm
Paistospohja:
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
1dlfariinisokeria
1dlsulatettua (laktoositonta) voita
1muna
Täyte:
n.3dlmarja-aronian marjoja
n.2omenaa
(siirappia tai fariinisokeria)
Muruseos:
½dlsulatettua (laktoositonta) voita
½dlfariinisokeria
2dlMyllyn Paras Iso kaurahiutaleita

Valmistusohje

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun (ja ruishiutaleilla leivitetyn) paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marja-aronian marjat ja pilkotut omenalohkot, lisää makeutta tarvittaessa. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen ja omenalohkojen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 -40 min. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

VINKKI: Voit käyttää marja-aronian tilalla puolukoita tai luumuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi hyvää oli! Suosittelen!