Maistuva marja-aronia-omenapaistos

Maistuva Marja aronia omenapaistos
50 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Kaurapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku.
  • Oman säväyksensä paistokselle antavat herkulliset marja-aronian marjat.
  • Kuuma paistos ja kylmä vaniljakastike tai jäätelö on varma yhdistelmä; tie miehen, naisen, lapsenlapsen tai vaarin sydämeen.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Maistuva Marja-aronia Omenapaistos valmistettiin Urpo Martikaisen kanssa Terveysmessuilla 2011 Oivallusten keittiössä.
uunivuoallinen, halkaisija 25-30 cm
Paistospohja:
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
1dlfariinisokeria
1dlsulatettua (laktoositonta) voita
1muna
Täyte:
n.3dlmarja-aronian marjoja
n.2omenaa
(siirappia tai fariinisokeria)
Muruseos:
½dlsulatettua (laktoositonta) voita
½dlfariinisokeria
2dlMyllyn Paras Iso kaurahiutaleita

Valmistusohje

  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun (ja ruishiutaleilla leivitetyn) paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä päälle marja-aronian marjat ja pilkotut omenalohkot, lisää makeutta tarvittaessa. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen ja omenalohkojen päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 -40 min. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

VINKKI: Voit käyttää marja-aronian tilalla puolukoita tai luumuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Ylitti odotukset! Oikein hyvä pohja, ja aroniat sulautuivat mukavasti piirakkaan, eivätkä maistuneet yhtään karvailta. Tämä jää vakioresepteihin meilla !
Haluan kokeilla.
Tosi hyvää oli! Suosittelen!