Omena-rommirusinakaurapaistos

Omena-rommirusinakaurapaistos

Omenapaistos on kätevä jälkiruoka ja herkku myös kahvipöytään. Paistokseen voi tehdä helpolla muunnoksia käyttämällä eri hiutaleita, esim. KARU Pikakaura-Ruishiutaleita. Vaihteluna tässä on omenoiden lisänä liotettu kirsikoita (rusinoita tai luumusuikaleita) rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia.

uunivuoallinen
2dlkirsikoita, luumusuikaleita tai rusinoita
½dlrommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
n.10hapokasta kotimaista omenaa
1tlkanelia
Päälle:
150gvoita tai margariinia
dlfariinisokeria
4dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Liota kirsikoita, rusinoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tosi hyvä.
Ihan huippu.