Makean rapea kaura-omenapaistos, eli perinteinen omenahyve, on vastustamaton jälkiruoka, joka ihastuttaa yksinkertaisuudellaan ja herkullisella maullaan. Tämä helppo omenapaistos valmistuu nopeasti – lohko omenat uunivuokaan, valmista kuorrute kaurahiutaleista, fariinisokerista, margariinista ja vehnäjauhoista, ja uuni hoitaa loput. Myllyn Paras Kaurahiutaleet ja Erikoisvehnäjauhot takaavat täydellisen koostumuksen.

Omenapaistos on loistava valinta myös yhdessä lasten kanssa leivottavaksi, sillä työvaiheet ovat yksinkertaisia. Kaneli tuo klassista lämpöä, mutta voit kokeilla lisätä joukkoon myös inkivääriä ripauksen uutta makua varten. Ja jos tätä herkkua jää yli, se maistuu täydelliseltä aamupalana maustamattoman jogurtin kera.

Ainekset n. 6 annosta

n.5
isoa omenaa (tai n. 10 pientä)
1
tl
kanelia
100
g
margariinia (tai voita)
1
dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia.
  2. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput aineet. Levitä seos omenalohkojen päälle.
  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W).
  4. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.