Pohjassa on käytetty sämpyläjauhoja ja ne uppoavat hyvin tähän herkkuun eli kuidutkin ovat näin mukana! Britatortussa oleellista on marenkinen kerros levyjen pinnalla. Täyte on kevyehkö, rahkaa ja vaahtoutuvaa kevyehköä kermaa. Katso video ohjeen alta, kuinka britatorttua valmistettiin Terveys-messuilla Oivallusten keittiössä.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25 cm, noin 10 annosta

Pohja:
175
g
margariinia
dl
sokeria
3
kananmunan keltuaista
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
maitoa
Marenkikuorrutus:
3
kananmunan valkuaista
2
dl
sokeria
1
dl
mantelilastuja
Leivitykseen:
Täyte:
3
dl
vadelmia
1
prk
vaahtoutuvaa kermaa 2½ dl (200 g)
1
prk
maitorahkaa (200 g)
3
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Päälle:
3
dl
vadelmia

Ohje

Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa.

Levitä taikina kahteen eri irtopohjavuokaan, jotka on voideltu ja korppujauhotettu tai leivinpaperoitu.

Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjien päälle. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi. Anna pohjien jäähtyä.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit. Asettele toinen pohja marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä marjat ja rahkatäyte ja nosta toinen levy (marenkipuoli ylöspäin) päälle. Koristele vadelmilla.

VINKKI! Tutustu myös mansikkaiseen Britakakkuun!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.