Vadelmainen Britatorttu

Vadelmainen Britatorttu

Nyt leivotaan ihana marenkinen Britatorttu. Pohjassa on käytetty sämpyläjauhoja ja ne uppoavat hyvin tähän herkkuun eli kuidutkin ovat näin mukana! Britatortussa oleellista on marenkinen kerros levyjen pinnalla. Täyte on kevyehkö, rahkaa ja vaahtoutuvaa kevyehköä kermaa.

Katso video ohjeen alta, kuinka britatorttua valmistettiin Terveys-messuilla Oivallusten keittiössä.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25 cm
Pohja:
175gmargariinia
dlsokeria
3kananmunan keltuaista
3dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
2tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlmaitoa
Marenkikuorrutus:
3kananmunan valkuaista
2dlsokeria
1dlmantelilastuja
Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
3dlvadelmia
1prkvaahtoutuvaa kermaa 2½ dl (200 g)
1prkmaitorahkaa (200 g)
3rklsokeria
1tlvaniljasokeria
Päälle:
3dlvadelmia

Valmistusohje

Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina kahteen eri irtopohjavuokaan, jotka on voideltu ja korppujauhotettu tai leivinpaperoitu. Tee kuorrutus. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjien päälle. Koristele mantelilastuilla ja paista pohjia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi. Anna pohjien jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka ja sokerit. Asettele toinen pohja marenkipuoli ylöspäin tarjoiluvadille. Levitä marjat ja rahkatäyte ja nosta toinen levy (marenkipuoli ylöspäin) päälle. Koristele vadelmilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Erinomainen resepti. Paistoin tortut kahdessa halkaisijaltaan 22 sentin vuoassa ja tarjosin ne erikseen. Torttu säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä.