Britan katkarapupiirakka

50 min, josta valmisteluaika 20 min
- Suolainen piirakka on ihanaa, kun on nälkä ulkoilun jälkeen tai esim. mökkiviikonloppuna.
- Valmista taikina itse tai käytä pakastetaikinaa, se voi olla piirakkataikinaa tai lehtevää voitaikinaa.
- Täytteessä sinihomejuusto tuo säväyksen katkarapujen kanssa.
piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm
Taikina: | ||
3 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
125 | g | voita tai margariinia |
2 | rkl | vettä |
Täyte: | ||
n.200 | g | kuorittuja katkarapuja |
n.100 | g | sinihomejuustoa |
½ | dl | hienonnettua tilliä |
1 | tl | sitruunapippuria |
½ | tl | valkopippuria |
2 | munaa | |
2 | dl | ruokakermaa |
2 | dl | juustoraastetta |
Valmistusohje
-
Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita aineista nopeasti taikina. Laita taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
-
Painele laakean piirakkavuoan pohjalle. Mikäli on kiire, taikinan voi taputella vuokaan jauhoja apuna käyttäen ilman jääkaappiin laittoa. Esikypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
-
Laita kypsennetyn piirakkapohjan päälle katkarapuja, murustettua sinihomejuustoa, tilliä ja juustoraastetta. Mausta täyte. Kaada piirakan päälle muna-kermaseos ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 30 min.
VINKKI: Voit käyttää myös valmista Myllyn Paras Voitaikinaa (1 pkt) piirakan pohjana.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (18)
Oli tosi hyvää! Korvasin pohjan vehnäjauhoista 1 dl ruisjauhoilla. Tehdään toistekin!
Ihan törkeen hyvä resepti 10+
Tätä olen tehnyt vuosikausia ja aina yhtä hyvää! Tänään tulee tonnikala-feta versio. Taikinan ostan valmiina.
Mahtavaa
Nami:)
Muuten vaikuttaaa hyvältä, mutta ihmettelen, kun ette käytä terveellisempiä hiivaleipäjauhoja vehnäjauhojen sijaan.
Olen tästä piirakasta saanut paljon kehuja,todella hyvä !
Herkkua oli. Mies kyseli, josko tehtäis toinen samanlainen samana päivänä?
Täyte oli maukas ja koostumukseltaan hyvä. Tein pohjan voitaikinasta, mutta esikypsennystä se kyllä vaatisi huomattavasti 10 minuuttia kauemmin. Pohja jäi tuolla ajalla selvästi raa´aksi.
Oikein maukas. Voi soveltaa myös omia makumieltymyksiä. Itse lisäsin myös tonnikalaa, ja sinihomejuuston sijasta käytin fetajuustoa.
Kommentoi reseptiä