Valmista piirakka niin, että voit nostaa sen suoraan uunista pöytään, jolloin se on herkullisen lämmintä. Toki tämä piirakka maistuu myös (brunssi)piknikillä kylmänäkin.

Mikäli et halua käyttää pekonia, voit korvata sen chorizo-, savukinkku-, savukalkkuna- tai savukalasuikaleilla.

Ainekset 1 iso pyöreä aamiaispiirakka, halkaisija n. 28 cm, 4–6:lle annosta

Pohja:
Täyte:
140
g
pekonia
3-4
kevätsipulin vartta
nippu
lehtipersiljaa (1 dl silppua)
1
suippopaprika
1
avokado (+ 2 tl sitruunanmehua)
1
tlk
ranskankermaa (200 g)
1
tl
rouhittua mustapippuria
n.½
tl
suolaa
4-6
kananmunaa
Päälle:
rucolaa
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Halutessasi voit ottaa taikinan jo edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.

  2. Valmistele täyte. Saksi tai silppua pekoni kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele suikaleita, kunnes ne ruskistuvat.  Silppua sipulinvarret ja lehtipersilja sekä kuutioi paprikaa. Sekoita ne pannulle pekonin joukkoon ja siirrä heti pois liedeltä. Kuori ja viipaloi avokado, ripottele päälle sitruunamehua, jotta avokado ei tummu.

  3. Painele sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. 

  4. Levitä ranskankerma piirakkapohjalle. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele suolaa. Levitä päälle avokadoviipaleet ja pannulla oleva seos. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta munat vielä hivenellä suolaa.

  5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 20 minuuttia. Nosta piirakkaa loppuvaiheessa noin 5 minuutiksi ylemmäksi uunissa, jos haluat muniin enemmän väriä. Leikkaa rucolaa ja lehtipersiljaa kypsän piirakan päälle.

  6. Nauti aamiaisella tuoremehun ja kahvin tai teen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.