Kasvispiirakka

Kasvispiirakka

Kasvispiirakka sopii hyvin juhlien tai illanvieton tarjottavaksi.  Se on helppo tehdä, ja voit hyödyntää monia erilaisia vihanneksia ja juureksia.  Kasvispiiraat sopivat usein sinällään lakto-ovo-vegetaristeille, mutta vegaanisen version muokkaaminen on helppoa kasviskermojen ja vegaanisten juustojen avulla.  Tee kasvispiirakka valmiin piirakkataikinan avulla tai kokeile piirakkapohjan perusreseptiä. 

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
TAI itse tehty pohjataikina:
3dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
100gvoita, margariinia tai öljyä
2dlhienoa porkkanaraastetta
1dlkevytkermaa tai soijakermaa
Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kasvistäyte:
1rklvoita, margariinia tai öljyä
100gpurjosipulia
300gparsakaalin kukintoja
1paprika (punainen tai keltainen)
½dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2dlmaitoa tai soijamaitoa
½tlkirveliä
½tlrakuunaa
1tlbasilikaa
1kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
75gsinihomejuustoa
100gsulatejuustoa
1dljuustoraastetta

Valmistusohje

Ota pakastetaikinapohja sulamaan tai tee itse pohjataikina seuraavasti. Sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleipävehnäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Valmis sulanut pyöreä piirakkataikina vain taputellaan vuokaan, se ei tarvitse voitelua. Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja. Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipävehnäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.

VINKKI: Käytä kauden kasviksia vaihdellen, piirakkaan sopivat myös fenkoli, punajuuri, porkkana, herneenpalot jne.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

Tämä on vakioresepti. Tätä tehdään meillä usein vieraille, ja kaikki ovat pitäneet.
Voiko hiivaleipävehnäjauhon korvata gluteenittomalla jauhoseoksella tai muulla ei-vehnäjauholla?
Hiivaleipävehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko reseptiä muokata vegaanille sopivaksi ( siis juusto- osio)
Piirakan päälle tulevan juustorasteen voi jättää pois kokonaan, mutta täytteeseen tulevat sulatejuusto ja sinihomejuusto tuovat täytteeseen sekä makua, että rakennetta. Niiden korvaaminen täysin vastaavasti voi olla hankalaa ilman, että piiraan maku muuttuu. Täytteeseen tulevan soijamaidon voisi korvata esimerkiksi soijakermalla, kun jätät juustot kokonaan pois. Näin täytteeseen saataisiin kuitenkin hieman täyteläisempää makua ja rakennetta. Lisätietoa vegaaniruokavaliosta kannattaa etsiä esimerkiksi internetin hakukoneilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Jestas, minkä makuinen piirakka! Täytteeseen ei tule munaa eli pitää jäähtyä hyvin. Kärsiiköhän koostumus tai maut, jos lisää täytteeseen munan tai kaksi?
Koostumus ja maku muuttuvat jos täytteeseen lisää kananmunaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella herkullinen piirakka, helppo ja nopea valmistaa! Itse käytin sinihomejuuston tilalla myös fetaa ja pinnalle ripottelin hieman enemmän tuota Emmentalia :)
Mahtava resepti ja todella yksinkertainen valmistaa. Variaatioita voi tehdä vaikka minkälaisia.
LOISTAVA RESEPTI! KANNATTAA KOKEILLA :)

Pages