Kasvispiirakka

- Kasvispiirakka sopii hyvin juhlien tai illanvieton tarjottavaksi.
- Se on helppo tehdä, ja voit hyödyntää monia erilaisia vihanneksia ja juureksia.
- Kasvispiiraat sopivat usein sinällään lakto-ovo-vegetaristeille, mutta vegaanisen version muokkaaminen on helppoa kasviskermojen ja vegaanisten juustojen avulla.
- Tee kasvispiirakka valmiin piirakkataikinan avulla tai kokeile piirakkapohjan perusreseptiä.
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g) |
TAI itse tehty pohjataikina: | ||
3 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
½ | tl | leivinjauhetta |
100 | g | voita, margariinia tai öljyä |
2 | dl | hienoa porkkanaraastetta |
1 | dl | kevytkermaa tai soijakermaa |
Leivitykseen: | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja | ||
Kasvistäyte: | ||
1 | rkl | voita, margariinia tai öljyä |
100 | g | purjosipulia |
300 | g | parsakaalin kukintoja |
1 | paprika (punainen tai keltainen) | |
½ | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
2 | dl | maitoa tai soijamaitoa |
½ | tl | kirveliä |
½ | tl | rakuunaa |
1 | tl | basilikaa |
1 | kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia | |
75 | g | sinihomejuustoa |
100 | g | sulatejuustoa |
1 | dl | juustoraastetta |
Valmistusohje
-
Ota pakastetaikinapohja sulamaan tai tee itse pohjataikina seuraavasti. Sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleipävehnäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.
-
Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Valmis sulanut pyöreä piirakkataikina vain taputellaan vuokaan, se ei tarvitse voitelua.
-
Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja. Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipävehnäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen.
-
Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.
VINKKI: Käytä kauden kasviksia vaihdellen, piirakkaan sopivat myös fenkoli, punajuuri, porkkana, herneenpalot jne.
Reseptin ominaisuudet
Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä
Kommentit (33)
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä