Juustopiiraat brunssille

40 min, josta valmisteluaika 20 min
- Tee pieniä piirasia suolaisesta piirakkataikinasta tai ruis-kaurataikinasta.
- Kun yhdistät täytteessä fetan aurinkokuivattuun tomaattiin, on makunautinto taattu.
- Nesteenä kookosmaito tuo pikantin säväyksen, mutta myös erilaiset kermavalmisteet sopivat.
- Juustotäytteet piirakoissa ovat niin suolaisia, että lisäsuolaa ei tarvita.
8 pikkupiirasta tai 1 pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25-30 cm
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g) |
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g) | ||
Täyte: | ||
250 | g | vihreää parsaa |
150 | g | murustettua ricotta- tai fetajuustoa |
150 | g | aurinkokuivattua tomaattia suikaleina (valutettuna) |
½ | dl | pinjansiemeniä |
3 | munaa | |
3 | dl | kookosmaitoa |
n.½ | chilipalko hienonnettuna | |
Päälle: | ||
basilikanlehtiä |
Valmistusohje
-
Ota pakastetaikina sulamaan. Kuori ja pilko parsat 5 cm pätkiksi ja keitä niitä suolatussa vedessä 6 min, valuta vesi pois. Jaa pakastetaikina 8 osaan ja vuoraa sillä pienet (8-10 cm halkaisijaltaan olevat) matalat piirasvuoat tai silikonivuoan kolot. Tai levitä taikina ison pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
-
Jaa vuokiin murustettu juusto ja tomaattisuikaleet sekä keitetyt parsapalat ja pinjansiemenet. Sekoita täytteen munat ja maito, mausta hienonnetulla chilillä.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin värisiksi, isoa piirakka n. 30–40 min. Vuokien koko eli piiraiden paksuus vaikuttaa paistoaikaan. Koristele basilikanlehdin.
VINKKI: Kun vihreää parsaa ei ole saatavilla, käytä parsakaalia.
Kommentoi reseptiä