Tee pieniä piirasia suolaisesta piirakkataikinasta tai ruis-kaurataikinasta.

Kun yhdistät täytteessä fetan aurinkokuivattuun tomaattiin, on makunautinto taattu.

Nesteenä kookosmaito tuo pikantin säväyksen, mutta myös erilaiset kermavalmisteet sopivat.

Juustotäytteet piirakoissa ovat niin suolaisia, että lisäsuolaa ei tarvita.

Ainekset 8 pikkupiirasta tai 1 pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25-30 cm annosta

Täyte:
250
g
vihreää parsaa
150
g
murustettua ricotta- tai fetajuustoa
150
g
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina (valutettuna)
½
dl
pinjansiemeniä
3
munaa
3
dl
kookosmaitoa
n.½
chilipalko hienonnettuna
Päälle:
basilikanlehtiä

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan. Kuori ja pilko parsat 5 cm pätkiksi ja keitä niitä suolatussa vedessä 6 min, valuta vesi pois. Jaa pakastetaikina 8 osaan ja vuoraa sillä pienet (8-10 cm halkaisijaltaan olevat) matalat piirasvuoat tai silikonivuoan kolot. Tai levitä taikina ison pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. 

  2. Jaa vuokiin murustettu juusto ja tomaattisuikaleet sekä keitetyt parsapalat ja pinjansiemenet. Sekoita täytteen munat ja maito, mausta hienonnetulla chilillä. 

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin värisiksi, isoa piirakka n. 30–40 min. Vuokien koko eli piiraiden paksuus vaikuttaa paistoaikaan. Koristele basilikanlehdin.

VINKKI: Kun vihreää parsaa ei ole saatavilla, käytä parsakaalia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.