Thai-kasvispiiraset

Kun leivot pieniä täyttäviä piirasia, saat pysymään ne kupin muodossa, kun pistelet taikinapohjat ja paistat niitä tuorejuuston kanssa.
Herkullinen täyte syntyy piiraisiin tuoreista raaka-aineista kauniisti aasialaiseen tyyliin suikaloiden.
Anna täytesalaatin marinoitua hetki kastikkeessa.
Koristele piiraat kauniisti täytteen raaka-aineilla.
Pohjat: | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa (400 g) |
200 | g | wasabi-tuorejuustoa |
Täyte: | ||
1 | porkkana tai 100 g bambunversoja | |
100 | g | tuoretta mangoa tai papaijaa |
2 | varsisipulinvartta | |
100 | g | parsakaalia |
100 | g | minitomaatteja |
1 | dl | suolapähkinöitä |
(½ | kpl | punainen chilipalko, n. 5 cm) |
pieni pala tuoretta inkiväärinjuurta | ||
1 | rku | tuoretta korianteria |
Kastike: | ||
1 | rkl | kalakastiketta tai makeaa soijakastiketta |
1 | rkl | makeaa chilikastiketta |
1 | rkl | hunajaa |
Valmistusohje
-
Sulata taikinalevy ja kauli se puolet ohuemmaksi. Ota taikinasta isolla (halkaisija 9–10 cm) pyöreällä muotilla tai isolla juomalasilla pyörylöitä. Pistele pyörylät haarukalla ja vuoraa pyörylöillä 7–8 cm leveät alumiini- tai silikoniset leivosmuotit.
-
Levitä jokaiseen pohjaan 1 rkl tuorejuustoa. Paista 225- asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 min. Näin saat piiraspohjat.
-
Valmistele paiston aikana täyte. Ota porkkanasta ohuita lastuja, suikaloi papaija tai mango, pilko sipulivarret, parsakaali ja tomaatit pieniksi paloiksi. Hienonna chili ja osa korianterista. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
-
Valmista kastike sekoittamalla ainekset. Lisää kastike täyteainesten joukkoon. Jaa täyte piirasten koloihin. Koristele tuoreilla korianterin lehdillä.
Kommentoi reseptiä