Thai-kasvispiiraset

Thai-kasvispiiraset

Kun leivot pieniä täyttäviä piirasia, saat pysymään ne kupin muodossa, kun pistelet taikinapohjat ja paistat niitä tuorejuuston kanssa.

Herkullinen täyte syntyy piiraisiin tuoreista raaka-aineista kauniisti aasialaiseen tyyliin suikaloiden.

Anna täytesalaatin marinoitua hetki kastikkeessa.

Koristele piiraat kauniisti täytteen raaka-aineilla.

16 kpl piirasia (7-8cm halkaisija)
Pohjat:
1pktMyllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
200gwasabi-tuorejuustoa
Täyte:
1porkkana tai 100 g bambunversoja
100gtuoretta mangoa tai papaijaa
2varsisipulinvartta
100gparsakaalia
100gminitomaatteja
1dlsuolapähkinöitä
kplpunainen chilipalko, n. 5 cm)
pieni pala tuoretta inkiväärinjuurta
1rkutuoretta korianteria
Kastike:
1rklkalakastiketta tai makeaa soijakastiketta
1rklmakeaa chilikastiketta
1rklhunajaa

Valmistusohje

Sulata taikinalevy ja kauli se puolet ohuemmaksi. Ota taikinasta isolla (halkaisija 9–10 cm) pyöreällä muotilla tai isolla juomalasilla pyörylöitä. Pistele pyörylät haarukalla ja vuoraa pyörylöillä 7–8 cm leveät alumiini- tai silikoniset leivosmuotit. Levitä jokaiseen pohjaan 1 rkl tuorejuustoa. Paista 225- asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 min. Näin saat piiraspohjat.

Valmistele paiston aikana täyte. Ota porkkanasta ohuita lastuja, suikaloi papaija tai mango, pilko sipulivarret, parsakaali ja tomaatit pieniksi paloiksi. Hienonna chili ja osa korianterista. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla ainekset. Lisää kastike täyteainesten joukkoon. Jaa täyte piirasten koloihin. Koristele tuoreilla korianterin lehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)