Kanasalaattipiirakka

salaattipiirakka-kanalla
  • Paista piirakkapohja ensin uunissa kypsäksi. Voit halutessasi ripotella pohjalle erilaisia siemeniä tai vaikkapa juustoraastetta ennen paistoa.
  • Anna pohjan jäähtyä ja levitä päälle guacamolea ja perinteisiä kanasalaatin aineksia.
4–6 annosta
1kplMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
tai Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
Guacamole:
½punasipuli
½punainen chili
1tomaatti
2-3kypsää avokadoa
1rkloliiviöljyä
1limen mehu
mustapippuria
suolaa
Salaattiainekset:
kiinankaalia
salaattisekoitusta
broilerin fileepaloja + broilerimaustetta
kirsikkatomaatteja
mangoa
parmesaania

Valmistusohje

Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirakkavuoan (ø 28-29 cm, reuna noin 3 cm) pohjalle ja reunaan. Halutessasi voit ripotella pohjan päälle esimerkiksi juustoraastetta tai seesamin- tai kurpitsansiemeniä. Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta puristelemalla muotoiltu rengas painamaan reunoja. Paista pohjaa 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 12-15 minuuttia. Irrota foliot heti uunista ottamisen jälkeen, koska muuten ne tarttuvat taikinaan kiinni.

Folio

Pohjan jäähtyessä valmista guacamole: Pilko sipuli, chili (poista ensin siemenet) ja tomaatti pieniksi paloiksi. Halkaiset avokadot, poista siemenet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Hienonna avokado sileäksi. Sekoita sipuli-, chili- ja tomaattipalat sekaan ja kaada joukkoon oliiviöljy ja limen mehu. Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa. Sekoita hyvin.

Paista broilerin fileepalat pannulla öljyssä kypsäksi ja mausta broilerimausteella.

Irrota kypsä ja jäähtynyt piirakkapohja vuoasta ja siirrä lautaselle. Levitä guacamolea pohjalle. Levitä päälle suikaloitua kiinankaalia, salaattisekoitusta, paloiteltua broileria, halkaistuja kirsikkatomaatteja, mangopaloja ja parmesaanilastuja.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)