Ruokaisa broilerpiirakka aasialaisella twistillä

Ruokaisa broileripiirakka aasialaisella twistillä
  • Iso ruokaisa piirakka on mukava vaihtoehto ruuaksi raikkaan salaatin kanssa.

  • Tee ruokapiirakan täyte maustamattomista broilerin fileesuikaleista ja mausta piirakka itse aasialaiseen tyyliin käyttäen chiliä, currytahnaa, kookosta ja korianteria.

  • Currytahnaa myydään mietona ja vahvana, valitse currytahna sen mukaan, haluatko maultaan miedompaa vai vahvempaa piirakkaa.

  • Voit korvata keväiseen aikaan bambunversoviipaleet kuoritulla vihreällä parsalla.

1 iso pyöreä piirakka- tai paistos, halkaisija n. 28 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
1rklrypsiöljyä
400gmaustamattomia broilerin fileesuikaleita
1sipuli varsineen
1punainen chilipalko (n. 10 cm)
1rklcurrytahnaa
1tlrouhittua viherpippuria
½dltuoretta korianteri- ja/tai thai-basilikasilppua
100gaurinkokuivattuja tomaatteja (1 dl)
dlkookoskermaa
1muna
1iso punainen suippopaprika
100gbambunversoviipaleita (säilyke n. 1 dl)
Päälle:
tuoretta korianteria ja thai-basilikaa

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa täyte. Paista pannulla öljyssä fileesuikaleet, hienonnettu sipuli ja chili, mausta currytahnalla, pippurirouheella ja yrttisilpulla. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne lopuksi pannulle. Ota pannu pois liedeltä.

Painele sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ylös asti.

Sekoita kookoskerma ja muna. Kaada seos hieman jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 20 min.

Viipaloi paprika renkaiksi. Aseta renkaat ja bambunversoviipaleet piirakan päälle. Jatka paistamista n. 15 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Leikkaa tuoretta korianteria ja thai-basilikaa ruukusta kypsän piirakan päälle. Tarjoile piirakka esimerkiksi appelsiini- tai satsumasalaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)