Feta-päärynäpiirakka, pellillinen

Feta-päärynäpiirakka isosta voitaikinalevystä
50 min, josta valmisteluaika 30 min

Pellillinen piirakkaa on kätevää tarjottavaa viikonloppuun tai juhliin. Piirakka toimii myös kahvipöydän suolaisena tarjottavana tai ruokaisana iltapalana. Feta-päärynäpiirakka valmistuu kätevästi isolle Myllyn Paras Voitaikinalevylle, joka riittää isoksi koko uunipellin kokoiseksi piirakaksi. Päärynät antavat piirakalle pientä makeutta, feta taasen tuo suolaisuutta, chili tuo pientä potkua ja pähkinät luovat suutuntumaa piirakalle.

1 iso uunipellillinen, noin 12 isoa palaa
1pktMyllyn Paras Iso Voitaikinalevy (500 g)
Täyte:
600gpäärynöitä
2rklsitruunanmehua
4kplkesäsipulin varsia
1chilipalko
100gcashewpähkinöitä
400gfetajuustoa
3dlranskankermaa
2pientä munaa
1tlrouhittua puna- tai mustapippuria
2tlkuivattua timjamia (tai 2 rkl tuoretta)

Valmistusohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja lohko sillä aikaa päärynät, sivele ne sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Viipaloi sipulit ja chili.

  2. Kauli tai levitä taikina reunalliselle uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Tee kaikkien neljän pitkän sivureunan alaosaan (taitteeseen) kevyt pintaviilto, sillä se auttaa, että piirakkaan muodostuu reunat. Pistele taikinapohja haarukalla. Esipaista pohja 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

  3. Lado puolikypsän piirakan pohjalle ensin päärynäviipaleet, sitten sipulivarsi- ja chilisilppu sekä pähkinät. Murusta feta päälle. Sekoita ranskankerma ja munat, lisää mausteet joukkoon. Lusikoi seos täytteen päälle.

  4. Jatka paistamista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Voit leikata herkun valmiiksi annospaloiksi, (esim. neliöiksi) terävällä veitsellä tai saksilla. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Voisiko päärynän sijasta käyttää omenaa?
Voi käyttää myös omenaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
hei miksi aina valmistaikinasta
Taikinan voi tehdä myös itse. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hei, Tämä ei avautunut minulle >> Tee kaikkien neljän pitkän sivureunan alaosaan (taitteeseen) kevyt pintaviilto, sillä se auttaa, että piirakkaan muodostuu reunat??? . Sekä käytetäänkö leivinpaperia? t. Sinikka
En voi syödä pähkinöitä. Mitä niiden tilalle?
Pähkinät voi jättää pois. Terveisin, Kuluttajaneuvonta