Ainekset annosta

Tai itse tehty piirakkapohja:
½
tl
leivinjauhetta
125
g
margariinia tai voita
rkl
kylmää vettä
Täyte:
1
purjo (250 g)
½-1
paprikaa
1
dl
aurinkokuivattua tomaattia
1-2
rkl
rypsiöljyä
100-150
g
kinkkua
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
dl
kevytkermaa
1
dl
maitoa
4
munaa
2-3
dl
juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
kuivattua kirveliä tai tuoretta persiljaa
Pinnalle, ennen paistoa:
n.100
g
juustoraastetta
(Koristeluun, paiston jälkeen pinnalle:
rosmariinia)

Ohje

  1. Sulata ja painele taikina halkaisijaltaan 26–28 cm:n vuokaan pohjalle ja reunoille. Voit myös itse valmistaa taikinan: Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita leivinjauhe joukkoon. Lisää kuutioitu hieman pehmeä rasva ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voideltuun vuokaan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka mieluiten jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

  3. Pese ja viipaloi purjo. Kuutioi pesty paprika. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti. Suikaloi kinkku. Pehmennä pannulla öljyssä purjo ja paprika. Lisää sekaan aurinkokuivattu tomaatti ja kinkku. Mausta. Anna jäähtyä hetki.

  4. Sekoita kevytkerma, maito ja munat. Mausta. Levitä pohjalle kinkku-kasvistäyte. Ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi muna-kerma-maitoseos täytteen päälle.

  5. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Koristele kypsä piirakka halutessasi esimerkiksi rosmariinilla.

Resepti:
Maa- ja kotitalousnaiset osana Parasta arjessa -kampanjaa

Vinkit

Täytteeseen voit vaihdella eri raaka-aineita: kasviksia ja kasvissäilykkeitä (esim. oliivit, öljyyn säilötty paprika), juustoja, paistettua jauhelihaa, muita kypsiä lihoja, kypsää broileria tai savukalaa, kalasäilykkeitä, kypsää kalaa ja jopa keitettyä riisiä. Hyödynnä myös tähteitä piirakan valmistuksessa.

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

5 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.