Pyöreä Kinkku-juustopiirakka

Pyöreä Kinkku-juustopiirakka
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
150gsavukinkkua suikaleina
150gmozzarella-juustoraastetta
2munaa
1dl(kevyt) smetanaa tai ranskankermaa
1tlpaprikajauhetta
½dltuoretta hienonnettua basilikaa
½tlvalko- tai mustapippuria
2tomaattia
(kapriksia tai oliiveja)
basilikaa

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle savukinkkusuikaleet ja juustoraastetta. Sekoita muna, smetana ja mausteet ja levitä seos vuokaan. Viipaloi tomaatit ohuiksi renkaiksi ja asettele ne piirakan päälle (sekä kaprikset tai oliivit). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele basilikalla.

VINKKI: Onnistuu myös savukalkkunalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Toimii myös savupororouheen kanssa. Laitan ranskan kerman sekaan vielä reilun ruokalusikallisen kurkkusalaattia sekä paprikaa palasina. On hyvää! :)