Suolaisen piirakkapohjan helppo perusohje

10 min, josta valmisteluaika 10 min
- Piirakkapohjan tekeminen on yksinkertaista: tarvitset vain jauhoja, suolaa, siirappia, rasvaa ja yhden munan.
- Vaihtelua ja kuitupitoisemman taikinan saat käyttämällä erilaisia jauhoja kuten ruis-, ohra- tai tattarijauhoja tai hiutaleita.
- Suolaisen piirakan täyttämiseen on lukemattomia eri vaihtoehtoja. Kokeile vaikkapa näitä ohjeita – löydät sivuilta useita eri versioita: Kinkkupiirakka, Kylmäsavulohipiirakka, Sienipiirakka ja Kasvispiirakka.
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
4 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | siirappia tai sokeria |
150 | g | voita (laktoositon) tai margariinia |
1 | muna | |
Leivitykseen: | ||
voita (laktoositon) | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja |
Valmistusohje
-
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja murustele hetken huoneenlämmössä ollut voi joukkoon. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi, lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.
-
Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tee piirakalle mieleinen täyte tai katso täyteideoita.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (16)
Paistoaika ja -lämpötila?
Paistoaika ja -lämpötila riippuvat piirakkaan tulevasta täytteestä ja sen määrästä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä on paras piirakkapohjaohje ikinä! Aikaisemmin olen tuhrannut kananmunan sijaan vedellä ja tästä tulee ihana pehmeä verrattuna vesiversioon.
Kuinka suurena pitää tehdä, jotta riittäisi pellilliseen?
Pitääkö piirakkapohjaa paistaa uunissa ennen täytteiden lisäämistä?
Lisäsin pohjaan vielä paahdettuja auringonkukansiemeniä. Mahtava sienipiirakan pohja.
Mihin leivitystä tarvitaan?
Kommentoi reseptiä