Suolaisen piirakkapohjan helppo perusohje

Piirakkapohjan helppo perusohje
10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Piirakkapohjan tekeminen on yksinkertaista: tarvitset vain jauhoja, suolaa, siirappia, rasvaa ja yhden munan. 
  • Vaihtelua ja kuitupitoisemman taikinan saat käyttämällä erilaisia jauhoja kuten ruis-, ohra- tai tattarijauhoja tai hiutaleita. 
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
4dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1tlsuolaa
2tlsiirappia tai sokeria
150gvoita (laktoositon) tai margariinia
1muna
Leivitykseen:
voita (laktoositon)
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja murustele hetken huoneenlämmössä ollut voi joukkoon. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi, lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.

Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tee piirakalle mieleinen täyte tai katso täyteideoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Lisäsin pohjaan vielä paahdettuja auringonkukansiemeniä. Mahtava sienipiirakan pohja.
Mihin leivitystä tarvitaan?
Halutessaan leivityksen voi jättää pois. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Miksi pohjataikinaan tarvitaan sokeria?
Halutessaan sokerin/siirapin voi jättää pois suolaisen piirakan taikinapohjasta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Mikä paistoaika ja lämpötila?
Paistoaika ja -lämpötila riippuvat käytetyistä täytteistä. terv. Kuluttajaneuvonta
Yksinkertainen ja juuri sopivankokoinen ohje peruspiirakkavuokaan. Teen nykyisin aina tällä piirakkapohjan!
Oli helppo ja hyvä taikina. Menee kodin perusreseptikansioon.