Suolaisen piirakkapohjan helppo perusohje

Piirakkapohjan helppo perusohje

Piirakkapohjan tekeminen on yksinkertaista: tarvitset vain jauhoja, suolaa, siirappia, rasvaa ja yhden munan.  Vaihtelua ja kuitupitoisemman taikinan saat käyttämällä erilaisia jauhoja kuten ruis-, ohra- tai tattarijauhoja tai hiutaleita.  Suolaisen piirakan täyttämiseen on lukemattomia eri vaihtoehtoja. Kokeile vaikkapa näitä ohjeita – löydät sivuilta useita eri versioita:  Kinkkupiirakka, Kylmäsavulohipiirakka, Sienipiirakka ja Kasvispiirakka.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
4dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1tlsuolaa
2tlsiirappia tai sokeria
150gvoita (laktoositon) tai margariinia
1muna
Leivitykseen:
voita (laktoositon)
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja murustele hetken huoneenlämmössä ollut voi joukkoon. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi, lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon. Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tee piirakalle mieleinen täyte tai katso täyteideoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Miksi pohjataikinaan tarvitaan sokeria?
Halutessaan sokerin/siirapin voi jättää pois suolaisen piirakan taikinapohjasta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Mikä paistoaika ja lämpötila?
Paistoaika ja -lämpötila riippuvat käytetyistä täytteistä. terv. Kuluttajaneuvonta
Yksinkertainen ja juuri sopivankokoinen ohje peruspiirakkavuokaan. Teen nykyisin aina tällä piirakkapohjan!
Oli helppo ja hyvä taikina. Menee kodin perusreseptikansioon.