Sekoita kuivat aineet kulhossa ja murustele hetken huoneenlämmössä ollut voi joukkoon. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi, lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.
Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tee piirakalle mieleinen täyte tai katso täyteideoita.
Itse tein juuri (sinnepäin) tällä ohjeella, hyvän oloinen pohja on nyt taputeltuna. Esipaistan kyllä tämän niinkuin kaikki vastaavat nykyään. Ihanaa että on muisto vain kun nuorena jo tykkäsin tehdä esim. kinkku-parsakaalipiirakkaa ja vaikka kuinka tein eri ohjeiden mukaan ja paistoin kunnes pinta on jo aika tumma niin taikina oli vain pohjalta kypsynyt ja täytteen lähellä oleva osa aina hiukan raakaa tinttanaa. En ymmärtänyt miksi en osaa mutta nykyäänpä on hyvä ja kypsä pohja kun sitä vaan hiukan esipaistaa. On ihanaa kun piirakan voi silloin ottaa uunista kun täyte on valmista, eikä sitä tarvitse väkisin paistaa raa'an pohjan takia aina ns. liikaa. Kun pinta on kaunis ja täyte vielä mehevää niin voin ottaa piirakan ulos ja siitä kehtaa läehttää vaikka kaverille kuvan kun sen pohjan vaan kiltistti esipaistaa :)