Suolaisen piirakkapohjan helppo perusohje

Piirakkapohjan tekeminen itse on yksinkertaista: tarvitset vain jauhoja, suolaa, siirappia, rasvaa ja yhden munan.
Vaihtelua ja kuitupitoisemman taikinan saat käyttämällä erilaisia jauhoja kuten ruis-, ohra- tai tattarijauhoja tai hiutaleita.
Suolaisen piirakan täyttämiseen on lukemattomia eri vaihtoehtoja. Kokeile vaikkapa näitä ohjeita – löydät sivuilta useita eri versioita: Kinkkupiirakka, Kylmäsavulohipiirakka, Sienipiirakka ja Kasvispiirakka.
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja murustele hetken huoneenlämmössä ollut voi joukkoon. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi, lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.
Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tee piirakalle mieleinen täyte tai katso täyteideoita.
In reply to Paistoaika ja -lämpötila? by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinka suurena pitää tehdä, by Anonymous (not verified)
In reply to Pitääkö piirakkapohjaa by Anonymous (not verified)
In reply to Mihin leivitystä tarvitaan? by Anonymous (not verified)
In reply to Hei, miksi pohjataikinaan by Anonymous (not verified)
In reply to Mikä paistoaika ja lämpötila? by Anonymous (not verified)