Piirakkapohjan tekeminen itse on yksinkertaista: tarvitset vain jauhoja, suolaa, siirappia, rasvaa ja yhden munan. 

Vaihtelua ja kuitupitoisemman taikinan saat käyttämällä erilaisia jauhoja kuten ruis-, ohra- tai tattarijauhoja tai hiutaleita. 

Suolaisen piirakan täyttämiseen on lukemattomia eri vaihtoehtoja. Kokeile vaikkapa näitä ohjeita – löydät sivuilta useita eri versioita:  Kinkkupiirakka, Kylmäsavulohipiirakka, Sienipiirakka ja Kasvispiirakka.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

1
tl
suolaa
2
tl
siirappia tai sokeria
150
g
voita (laktoositon) tai margariinia
1
muna
Leivitykseen:
voita (laktoositon)

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja murustele hetken huoneenlämmössä ollut voi joukkoon. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi, lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.

  2. Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tee piirakalle mieleinen täyte tai katso täyteideoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.