Broileripiirakka

Broileripiirakka

Tee piirakan pohjataikina itse tai käytä valmista pakastetaikinaa. Korppujauhota piirakkavuoka sivelemällä kerros rasvaa ja sen päälle korppujauhoja. Valmiit maustetut broilerisuikaleet ovat käteviä piirastäytteitä. Erilaisilla juustoilla voit vaihdella piirakan keveyttä/rasvaisuutta.

piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
Piirakkapohja:
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
100gmargariinia tai voita
1muna
¾dlkevytkermaa
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Vuoan leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
tai Ruiskorppujauhoja
Täyte:
n.300ghunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1iso sipuli
1tlpaprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
3munaa
2dlkermaviiliä (1 tlk)
1rklpersiljaa (tuoretta hieman enemmän)
1-2dlparmesaani- tai emmental-juustoraastetta (n.50-100 g)

Valmistusohje

Sekoita leivinjauhe jauhoihin kulhossa. Sekoita pehmeä rasva hyvin leivinjauhe-jauhoseokseen. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Mikäli käytät valmista pakastetaikinaa, sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele taikina voidellun korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Paista pannulla broilerinsuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja chilillä. Tarkista maku: voit lisätä suolaa, mikäli suikaleissa ei ole. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kermaviili sekä persilja ja juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 30-40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.

VINKKI: Saat kevyemmän piirakan, kun jätät juuston pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (35)

Helppo ja hyväää :)
Voisiko tämän valmistaa pakkaseen, ja lämmittää sitten juhliin? Kärsiikö maku, ulkonäkö?
Piirakan voi hyvin pakastaa ja sulattaa sekä lämmittää sitten juhliin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Resepti on tosi hyvä. Itse laitan aina broileripiirakkaan osaksi porkkanaa ohuina tikkuina ja joskus vielä pieniä parsakaalipaloja. Täytettä varten liotan pienessä vesitilkassa 1/3 kanaliemikuution, niin tulee siihen täytteeseenkin ihan pehmeä maku. Tällöin voi muita mausteita ja suolanmäärää vähentää.
Mainio piirakkaohje. Käytin valmista piirakkapohjaa ja n. 30 cm vuokaa. Valmiiksi marinoitujen suikaleiden tilalla paistoin itse maustamani broiskun ohutfileet kokonaisina kypsiksi ja paloittelin n. 1-2 cm paloiksi. Lisäsin täytteeseen ohjeen muiden ainesten lisäksi ripauksen suolaa, chilirouhetta, pippuria, tummaa siirappia ja piirakan pinnalle vielä tuoreita tomaatin siivuja. Oli niin herkullista, että piirakka upposi melkein kokonaan iltapalana kahden aikuisen suihin.
Tein tämän 3 kanankoipireiden lihasta, iso punasipuli, paprika, valkosipulia, chiliä ja polar 5% juustoa 2 dl itse raastettuna. Käytin normi piirakkavuokaa ja tuli todella herkullista.
Olisi pitänyt laittaa isompaan vuokaan, mulla kuohui yli ja sotki uunin. Tein tuliaisiksi piirakan kaupan foliovuokaan ja täytettä tuli varmaan liikaa, olisiko kermaviiliä pitänyt laittaa vähemmän. Piirakka itsessään maistui ihan ok, mutta harmitti tuo uunin käryäminen.
Hyvä vierasvara, valmistuu nopeasti valmiista taikinasta, hyvää tulee. Olen lisännyt erilaisia paprikoita ja jopa tomaattia.
Hyvää tuli vaikka korvasin tuotteita niillä mitä kaapista löytyi, esim. pohjaan käytin vispikermaa ja juustoraastetta. Täytteenä oli pippurimarinoituja broilersuikaleita, sipulia, paprikaa (vihreää ja pun.) mustapippuria, suolaa ripaus, kermaviilin tilalla turkkilaista kevytjogurttia, kananmunia ja lisänä fetajuustoa ja lasten pyynnöstä ananasta ja juustoraastetta. Piirakkavuoka oli tosin liian pieni vaikka taikina kyllä mahtui juuri ja juuri siihen, mutta kärytti uunia valuvalla rasvalla.
Suosittelen lisäämään broilerin määrää ja käyttämään maustamatonta lihaa. Tulee hyvää!

Pages