Tee piirakan pohjataikina itse tai käytä valmista pakastetaikinaa.
Korppujauhota piirakkavuoka sivelemällä kerros rasvaa ja sen päälle korppujauhoja.
Valmiit maustetut broilerisuikaleet ovat käteviä piirastäytteitä.
Erilaisilla juustoilla voit vaihdella piirakan keveyttä/rasvaisuutta.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm annosta
Ohje
-
Sekoita leivinjauhe jauhoihin kulhossa. Sekoita pehmeä rasva hyvin leivinjauhe-jauhoseokseen. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Mikäli käytät valmista pakastetaikinaa, sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Taputtele taikina voidellun korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
-
Paista pannulla broilerinsuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja chilillä. Tarkista maku: voit lisätä suolaa, mikäli suikaleissa ei ole.
-
Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kermaviili sekä persilja ja juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 30-40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.
VINKKI: Saat kevyemmän piirakan, kun jätät juuston pois.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Hei, haluaisin tehdä by Anonymous (not verified)
Kuka oikeesti vielä tänä päivänä ostaa niitä !
Pannullinen piirakkaa meni salaatin kera.