Avokado-broileripiirakka

Avokado-broileripiirakka

Johanna Lahti, Kimmo Vehviläinen ja Arja Savela valmistivat Avokado-broileripiirakkaa Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
n.300gbroilerisuikaleita
1punasipuli
1tlpippurisekoitusta rouheena
n.1rklcurrytahnaa
2avokadoa
1rklsitruunamehua
2dlkookoskermaa (1 tlk)
2munaa
2tlrakuunamaustetta
1dlparmesaanijuustoraastetta (n. 50 g)

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tee sillä aikaa täyte. Paista pannulla broilerisuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta pippurilla ja currytahnalla. Tarkista maku. Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada paistettu täyte piirakkapohjalle. Kuori avokadot ja viipaloi ne piirakan päälle, pirskottele sitruunamehua päälle. Sekoita kerma, munat, rakuuna sekä juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 30-40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.

VINKKI: Saat kevyemmän piirakan, kun jätät juustoraasteen pois. Jos et pidä kookoskerman mausta, käytä tavallista kermaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)